Chcemy rewitalizacji wrocławskiego ratusza
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
Dokładnie, to przez tę bramę wejdzie na wrocławski rynek nowoczesność!!
ze co?
Re: ze co?
#6: wroclaw okiem writera - ze co?
że ironia -_-', panie writer
takie to abstrakcyjne, że aż trudne do pojęcia przez co poniektórych
Ratusz
Bo nowoczesny to znaczy dobrze ulokowane pieniądze w przyszłość.A przyszłość bez nowoczesności to otchłań nicości.(piekny slogan .)
TRAGEDIA
Jako artysta plastyk jestem oburzony niekompetencją osób odpowiedzialnych za zrealizowanie tak OBRZYDLIWEGO projektu. Dodatkowo skandalem jest przycięcie gałęzi drzewa, które nadawało temu miejscu niepowtarzalnego klimatu. Cała akcja jest świadectwem zacofania estetycznego i prowincjonalnego podejścia urzędników do tematu. Takie bramy stawiajcie u siebie na wsiach w gospodarstwie, sołtys doceni ten "światowy" i "nowoczesny" styl. Osoby za to odpowiedzialne powinny z własnej kieszeni zaplacić za ten wybryk.
Zawsze uważałem, że w naszym rynkowym architektonicznym misz-maszu brakuje moderny, żeby zrównoważyć Aptekę pod Murzynem i wieżowiec Miejskiej Kasy Oszczędności (teraz BZ WBK). Szara i nijaka bryła Ratusza po rewitalizacji będzie stanowiła też idealny kontrast dla Domu Handlowego Baraschów.
To na prawde koniec Panie D.
Czym myśli, patrzy człowiek, któremu wpadł pomysł rewitalizacji Ratusza i ludzie, którzy mu przytakują???
Współczuję im serdecznie:(
Jeżeli dojdzie do tego, to ja już nigdy nie zaprowadzę swoich znajomych na Rynek; wstyd mi za decydentów.
Ratusz obecny w każdym calu jest piękny sam w sobie i taki powinien pozostać.
Katarzyna Hawrylak-Brzezowska. DO ODWOLANIA ZE STANOWISKA ZA TE WSZYSTKIE RZEZCY W MIESCIE !!
Zamordowanie przejścia świdnickiego i teraz bramy do zaułka nakłania do próby czegoś większego, do misia naszych czasów!
Re:
Od czasów komuny inteligencja ludzi spada na łeb na szyję... Domeną ludzi inteligentnych jest zdolność czytania ironii między wierszami. Ludzie w PRL to mieli, stąd kabarety m. in. T jak Tey, gdzie niedopowiedzenie goniło niedopowiedzenie. Teraz to upadek.
| This discussion has been closed. |