Petycjeonline.com

NIE DLA FINANSOWANIA KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#51 Feb 02, 2016, 16:01
ponieważ nie interesują mnie potrzeby kościoła i ojca Rydzyka, popieram świeckie państwo oraz uważam,że są ważniejsze potrzeby obywateli niż zaspakajanie urzędników obcego państwa
Gość#52 Feb 02, 2016, 16:36
Jestem osobą nie wierzącą dlatego uważam że szkoła powinna być świecka.
Gość#53 Feb 02, 2016, 16:36
Nie zamierzam dokładać się do skarbonki bez dna. Wolę dać na biednych, zdecydowanie!
dziadek#54 Feb 02, 2016, 17:10

Nigdy nie byłem zwolennikiem finansowania kościoła przez państwo.

Gość#55 Feb 02, 2016, 17:39
Kościół powinien być opodatkowany jak każdy inny podmiot działający w kraju, dość bogacenia się kosztem obywateli którzy muszą płacić podatki.
Gość#56 Feb 02, 2016, 17:50
Jestem osobą niewierzącą i z przerażeniem patrzę, jak między innymi moje podatki spływają do kościoła. Nie zgadzam się z tym
Gość#57 Feb 02, 2016, 17:56
Nie zgadam się na finansowanie kościoła.
Gość#58 Feb 02, 2016, 18:12
Ustrój naszego Państwa
Gość#59 Feb 02, 2016, 18:21
Kościół nie uczestniczy w publicznym rozliczaniu się, więc nie może uczestniczyć w publicznych środkach... amenT
Gość#60 Feb 02, 2016, 18:24
Bo zgadzam się z jej treścią
Gość#61 Feb 02, 2016, 18:26
Wiara w jakąś religię to prywatna sprawa każdego wierzącego.
A zatem dlaczego KK ma być finansowany z pieniędzy wszystkich podatników, tym bardziej, że KK nie dokłada się do kasy!i
Polska jest państwem świeckim, a nie wyznaniowym!!!
SINUS#62 Feb 02, 2016, 18:46

Re:

#3: -  

Nie cierpię jak ktoś mówi/pisze,,Rydzykowi,,..A co to?To kolega jest?A po drugie-nie zauważyłąm podobnej petycji dot.ostatnich decyzji radnych z Częstochowy którzy uchwalili finansowanie lekcji religii muzułmańskiej z budżetu miasta.

I choć jestem przeciwna finansowaniu jakiejkolwiek religii i z uwagi na to,że nie podoba mi się słownictwo tej petycji nie podpiszę.

Gość#63 Feb 02, 2016, 18:46
PANI ZAPYTAŁA DZIECKO W KLASIE: JAK LUDZIE ŻYLI ZANIM PRZYJĘTO CHRZEST? DZIECKO ODPOWIEDZIAŁO: PRZED PRZYJĘCIEM CHRZTU I CHRZEŚCIJAŃSTWA LUDZIE ŻYLI NORMALNIE...
Gość#64 Feb 02, 2016, 18:47
Bo jestem za rozdziałem kościoła od państwa. Dość już rozdawnictwa publicznych pieniędzy na kościół katolicki w szczególności. Pozdro
Gość#65 Feb 02, 2016, 19:25
Jestem przeciwko podziałom. I chcę, żeby moje podatki szły na wspólne cele wszystkich Polaków. Przypominam Pani Premier, że oprócz katolików są wśród nas jeszcze prawosławni, protestanci, muzułmanie, Żydzi...
Chochlik#66 Feb 02, 2016, 20:00

Re: Re:

#62: SINUS - Re:  

Demokracja (jeszcze), więc nie musisz.

Gość#67 Feb 02, 2016, 20:06

Ponieważ nie zgadzam sie na przekazywanie bogatemu już kościołowi tak dużych środków finansowych. Sa w kraju ważniejsze problemy wymagające nakładów finansowych. Dofinansujcie obiady szkolne, tak aby każde dziecko mogło zjeśc ciepły posiłek. Zwiększcie dofinansowanie leczenia stomatologicznego. Dofinasujcie onkologie. Potrzeba środków na uniwersytety. Mamy tylu zdolnych naukowców. Można ufundowac stypendia naukowe, lub konkretne programy badawcze. Wiele miasteczek i wsi nie ma dobrych dróg, ludzie brną w błocie po kazdym deszczu. Dofinansujcie dzieciom, które dojeżdzaja do szkół koszty tych dojazdów. Za miliony przekzywane dziś kościołowi można by np. zapewnić darmowe podręczniki aby odciążyć rodziców. Każdy wrzesień to dla wielu najgorszy pod względem finansowym miesiąc. Zwłaszcza jeśli dzieci jest kilkoro. Zagwarantujcie wszystkim obywatelom dostęp do bezpłatnej pomocy lekarskiej, bez względu na to czy odprowadzają składki czy nie. Zagwarantujcie matkom, które poświęciły sie wychowywaniu dzieci rezygnując z pracy zawodowej prawo do najniższej choć emerytury. Dzis zostaja z niczym. Przykłady można mnożyć bez końca i każdy z nich jest według mnie ważniejszy niz dofinansowywanie kościoła. 

Gość#68 Feb 02, 2016, 20:12
jestem za całkowity rozdziałem kościołów od państwa
Gość#69 Feb 02, 2016, 20:34
kościół tak jak inni ma płacic podatki
Gość#70 Feb 02, 2016, 20:35
Są ważniejsze potrzeby w kraju które powinny być finansowane z budżetu państwa służące całemu społeczeństwu. Kościół ma dosyć pieniędzy na finansowanie swoich kaprysów
Gość#71 Feb 02, 2016, 20:42
Uznaję wszystkie racje przedstawione w petycji.
Gość#72 Feb 02, 2016, 20:44
Nie zgadzam się na sprzeniewierzanie publicznych pieniędzy w trudnej sytuacji budżetu naszego Państwa.
Gość#73 Feb 02, 2016, 20:51
Bo wstyd byloby mi jej nie podpisac.
Gość#74 Feb 02, 2016, 21:14
Mam 60 lat, wiele przeżyłam, jestem osoba wierzącą ale nie zgadzam się na finansowanie kościoła , a przede wszystkim nie zgadzam się żeby lekcje religii odbywały się w szkole.Od tego sa salki katechetyczne. Panstowo Polskie powinno zostać świeckie, a każdy obywatel MUSI mieć prawo wyboru.
Teresa Krysiak#75 Feb 02, 2016, 21:40

Mówię NIE! dla finansowania kościoła katolickiego. Jak to jest możliwe, że nasz okupant, sekta która jest skierowanie przeciwko człowiekowi żyje z wyzysku biednych ludzi! Sekta, która na przestrzeni wieków wymordowała miliony ludzi na całym świecie! Sekta, która hamuje rozwóJ nauki, sekta, która oprocz wstydu ma wszystko. Teresa Krysiak Kutno..