NIE DLA FINANSOWANIA KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO
Skontaktuj się z autorem petycji
Nigdy nie byłem zwolennikiem finansowania kościoła przez państwo
Podpisałam petycje ze względu na ludzi którzy nie są katolikami pozatym kościół sam w sobie posiada mnóstwo pieniędzy i nie potrzebuje więcej.... Każdego dnia zbiera pieniądze od ludzi którzy przychodzą do kościoła się modlić ..... Pozatym lekcje religii powinny się odbywać przy kościele jak to było dawniej a nie w szkołach... Pozatym lekcji religii powinny uczyć siostry zakonne a nie nauczycielki religii. Kto to jest? Ja nie rozumiem. Albo Osoby takie wiec powinny rownież skoczyć studia religijne,jak każdy nauczyciel tzn.polonista ,matematyk,etc.....pozdrawiam.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Jestem katolikiem,płacę podatki i życzę sobie, aby Kościół Katolicki był finansowany. Natomiast nie życzę sobie finansowania np. in vitro czy innych wątpliwie moralnych przedsięwzięć. Szanowni Państwo - nie jesteście właścicielami ani naszej planety ani kraju. Na szczęście.
Re:
Dlaczego pańswo ma być właściwie świeckie? kto tak powiedział? A ja dla odmiany chcę państwa wyznaniowego. Twoja opcja jest słuszna a moja nie? Dlaczegóż to?
Kler jest wielkim pasozatem na zdrowej tkance naszego społeczeństwa, nie sieją nie orzą a zbierają ich buta i pazernosc nie ma końca nawet nie wstydzą się z tego obnoszenia jacy są bogaci w stosunku do zwykłego kowalskiego lub Nowaka.
Re: Re: STOP
WYSTARCZY ZNIEWOLENIA PRZEZ KOŚCIÓŁ.JEŚLI PANI CHCE CHODZIĆ DO KOŚCIOŁA I SIĘ MODLIC TO PANI WYBÓR,JA NIE KWESTIONUJE TEGO ALE KOŚCIÓŁ TO INSTYTUCJAKTÓRA OSIĄGA DOCHODY A NIE PŁACI PODATKÓW JAK KAZDY PODATNIK.DLACZEGO WIĘC MA MIEĆ INNE WZGLĘDY.W POLSCE JEST WIELE CHRZEŚCIJAN,KTÓRZY MYŚLĄ PODOBNIE JAK JA,CHOĆ DALEKO MI DO CHRZESCIJANSTWA.POLSKA BYŁA DO TEJ PORY WOLNYM KRAJE A CO WYPRAWIA OBECNY RZĄD?!JAK MA BYĆ DOBRZE JAK SAM PREZYDENT ,,NA DZIEŃ DOBRY,, ŁAMIE PRAWO A ROBIŁ DOKTORAT Z PRAWA.CZY PANI ZDANIEM TO JEST W PORZĄDKU?czy tak postępuje ,,głowa,,państwa?CZY PREZYDENT POWINIEN BYĆ PODPORZĄDKOWANY JEDNEJ OSOBIE I ŚCIŚLE WYKONYWAĆ POLECENIA TYLKO TEJ JEDNEJ OSOBY-MOIM ZDANIEM NIE.TO NIE CZASY KOMUNY SOCJALISTYCZNE,TO NIE JEST PRL TYLKO DEMOKRACJA.NIE O TAKĄ WOLNOŚĆ LUDZIE ODDALI ŻYCIE,NIE OTAKĄ POLSKĘ WALCZYLI TYLKO O WOLNĄ I DEMOKRATYCZNĄ POLSKĘ........WOLNĄ POLSKĘ.
This comment has been removed by the person who wrote it.
| This discussion has been closed. |