Petycja ws. przyznawanych stypendiów sportowych
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja ws. przyznawanych stypendiów sportowych
Gość |
#32016-09-28 11:01Zgadzam się w pełni. Niestety nie każdy pływak ma równe szanse wybicia się w górę. Uważam że stypendia powinny być wypłacane w zależności od osiągniętych sukcesów i niezależnie od miejsca gdzie mieszkamy. PONIŻAJĄCE wstyd mi za naszą Polskę że nie potrafi z tym nic zrobić . Coraz częściej słyszę że pływak rezygnuje z pływania bo się nie opłaca . Jak to jedna z zawodniczek porównała że osoba roznosząca ulotki lepiej wychodzi finansowo. Pływacy walczcie o swoją przyszłość o swoje prawa !!!!!!!!!!!!! |
Gość |
#52016-09-28 12:47Nie mogę pogodzić się z tym, że tylko jedna dyscyplina w każdym mieście Polski jest preferowana i doszacowana. Pływanie jest piękną i wspaniałą dyscypliną ale nie ma żadnych szans z inną. Brak przede wszystkim motywacji choć są zapaleńcy, którzy poświęcają swój czas na mordercze treningi i równocześnie naukę na uczelniach. Codzienne wstawanie o godz.5.00 rano czy to słońce (to dobrze) czy deszcz i mróz, nie każdy może wytrzymać, a jednak ..... Ponadto brak w dużej mierze basenów z prawdziwego zdarzenia. Trzeba jechać niekiedy daleko od miejsca pobytu żeby sprawdzić się na pływalni odbiegającej standardami od tej w "zasięgu ręki". Stąd też w pełni popieram petycję i mam nadzieję, że i ta dyscyplina znajdzie poklask i uznanie radnych miejskich w Krakowie. |
Gość |
#62016-09-28 16:08Kwoty stypendium sportowych w Krakowie są naprawdę śmieszne. Jak sportowiec ma wyżyć za 200-300 zł ??? |
gosc |
#7 Re:2016-09-28 16:26200-300zł ?? niektórzy medaliści Mistrzostw Polski w ogóle nic nie dostali. To ja już nie wiem jak UMK dzieli te pieniądze ? Skoro jest uchwała i kwalifikujesz się na otrzymanie stypendium to dlaczego nie jest ono przyznane????? |
Gość |
#92016-09-30 05:04Wsparcie dla pływaków jest konieczne, środki finansowe są niezbędne przy wyczynowym trenowaniu pływania i osiąganiu wysokiego poziomu w rywalizacji na arenie krajowej i międzynarodowej. |
ionka |
#102016-10-05 15:16Okazuje się że w duzo mniejszych miastach od Krakowa można płacic wieksze stypendia. Wstyd! |
Gość |
#112016-10-06 20:52Popierajmy młodych, ambitnych sportowców. Aby kiedyś mogli dostarczyć nam wzruszeń zwyciężając na olimpijskich arenach, najpierw muszą mieć warunki, także finansowe, do długoletnich przygotowań. Kilkugodzinny, codzienny trening uniemożliwia przecież podjęcie pracy zarobkowej w pełnym wymiarze. |
CzłowiekBezStypendium |
#12 Przykra sprawa, no ale... sorry, nikt do sportu Cię nie zmusza.2016-10-07 11:44Ja jestem przeciwny tego typu stypendiom. Sam biorę udział w wielu konkursach (np. międzynarodowe konursy programistyczne) i nikt mi stypendium nie daje (poza stypendium z funduszu własnego uczelni, ale to inna sprawa). Na własną rękę szukam sponsorów (bo sprzęt jest drogi, wyjazdy też), do tego pracuję i jeszcze się uczę. A na konkrusy zazwyczaj jeżdżę za swoje, chyba, że organizator sponsoruje wyjazdy (jak np. na Microsoft Imagine Cup). Dlaczego pływanie (czy jakikolwiek inny sport) ma być jakoś bardziej uprzywilejowany, niż zawody programistyczne, szachowe, układanie kostki rubika itp? Dlaczego ja nie dostaje żadnego stypendium od miasta, chociaż też reprezentuje Polskę na zawodach? No sorry - ja sobie szukam sponsorów (i ich znajduje). Jeżeli natomiast Was nie chce nikt sponsorować to wybaczccie, ale to nie mój problem, a pieniądze miasta powinny być przeznaczone chyba na inne cele, jak place zabaw itd. Powinniście cieszyć się, że cokolwiek dostajecie od miasta, zamiast krzyczeć, że chcecie więcej. Bo to trochę tak, jakbym został nauczycielem i krzyczał, że chce zarabiać tyle ile programiści, więc niech państwo dopłaca - nawiązując do moich dziedzin. I przykro mi, że staracie się, wkładacie serce w to co robicie a jednak nikt nie chce Was za to należycie nagrodzić - ale taki mamy klimat, jedne sporty są po prostu cenniejsze niż inne i tam nie ma problemu z pieniędzmi, bo prywatne firmy to zasponsorują. A domaganie się od podatników, żeby sponsorowali Wasze zachcianki (podkreślę, nikt nikogo nie zmusza do sportu), to po prostu jest nie w porządku wobec innych. |
gosc |
#13 Re: Przykra sprawa, no ale... sorry, nikt do sportu Cię nie zmusza.2016-10-07 14:44#12: CzłowiekBezStypendium - Przykra sprawa, no ale... sorry, nikt do sportu Cię nie zmusza. Właśnie wygląda to tak ze nauczyciele krzyczą ze chcą więcej. .lekarze i pielęgniarki rowniez |
|
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Apel o kontynuację budowy CPK
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
#RatujmyFyrtel
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja przeciwko wycince alei wiązów i klonów na ul. Wojska Polskiego
1262 Utworzone: 2025-05-03
Petycja o zrównanie wieku emerytalnego
210 Utworzone: 2025-05-04
WNIOSEK MIESZKAŃCÓW O PODJĘCIE PRAC NAD MIEJSCOWYM PLANEM ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO
99 Utworzone: 2025-05-12
Apel do Pani Prezydent Aleksandry Kosiorek o uniemożliwienie zabudowy zielonych i leśnych terenów przy ulicach Bosmańskiej i Śmidowicza oraz wprowadzenie konkretnych zmian do MPZP dzielnicy Oksywie.
2642 Utworzone: 2025-04-16
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
2877 Utworzone: 2025-04-10
Przywrócenie do użytku linii kolejowej 176 Racibórz Markowice -- Olza
188 Utworzone: 2025-05-09
Petycja w sprawie zabytkowej wiaty Szczecin-Pogodno
228 Utworzone: 2025-05-10
Stop przemocy wobec medyków - medyczna niebieska karta, rejestr agresywnych pacjentów teraz!
12482 Utworzone: 2025-04-29
PROTEST I NEGATYWNA OPINIA dotycząca przebiegu korytarza inwestycji pn. „Budowa zachodniej obwodnicy miejscowości Pszczyna”. Budowa połączenia komunikacyjnego DW 935 – z DW 939 (Pszczyna - Strumień).
30 Utworzone: 2025-05-13
Żeby Daniel ustawił gołębie profilowe
25 Utworzone: 2025-05-13
Nie dla sprzedaży terenu Parku Rozkówka w Będzinie! - List Otwarty
373 Utworzone: 2025-05-07
Petycja w sprawie objęcia ochroną Stawów Podgórzyńskich
2058 Utworzone: 2025-05-03
#RatujmyFyrtel
5546 Utworzone: 2025-04-30
Przedszkola Publiczne Zagrożone
5142 Utworzone: 2024-11-18
Wyżywienie w placówkach szkolnych i przedszkolnych w gminie Grodzisk Mazowiecki 2024/2025
431 Utworzone: 2025-05-08
Petycja o wstrzymanie pochopnej wycinki drzew oraz budowy czwartego odcinka ulicy 8 Pułku Ułanów w Krakowie
560 Utworzone: 2025-03-03
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
65630 Utworzone: 2025-02-13
Petycja w sprawie sprzeciwu wobec zamknięcia oddziałów ginekologiczno-położniczego oraz noworodkowego w Szpitalu w Gostyniu
2631 Utworzone: 2025-05-06
Sprzeciw wobec projektu utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Toruniu.
2575 Utworzone: 2025-03-04
Nie tędy droga Elblągu!
81 Utworzone: 2025-04-30