SKM do północnych dzielnic Gdyni
Skontaktuj się z autorem petycji
Mieszkam na Pogórzu, pracuję w Centrum, mam dość ciągłego spóźniania się po dziecko do żłobka na Pogórzu. Płaczu mojego synka, że mamy tak długo nie ma i pretensji Pań wychowawczyń. Żłobek został otwarty - to plus, ale dojechać do niego z centrum - porażka!!!
Dojazd z centrum do Obłuża około godziny 15 - 15.30 zajmuje około 2 godziny. przedszkole otwarte do 17. No i co dalej??? Kto zapłaci karę w przedszkolu za to, że rodzic nie ma możliwości odebrać dziecko bo stoi i korku??? nie wspomne już o tm, że dziecko czuje się jak??? - opuszczone i samotne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedź Urzędu Miasta
Odpowiedź na tak sformułowaną petycję będzie następująca: "Pracujemy nad tym. Planujemy podjąć w przyszłym roku działania na rzecz rozpoczęcia prac przy wstępnym studium wykonalności. Jednak nie od nas zależy powodzenie przedsięwzięcia, a od zarządcy infrastruktury oraz od dostępu do funduszy strukturalnych. Itd. itd. " Niestety. A żeby na samych słowach nie poprzestali, to trzeba inaczej. Wyjść poza Internet. Ponawiam swoją prośbę o kontakt do autora petycji. Napisałem do Pana na profilu na facebooku.
Codziennie dojezdzam do pracy z Pogórza do Wejherowa. Nie ma logicznego skomunikowania komunikacja miejską w kierunku skm Chylonia, zalem muszę dojechać do skm Gdynia Stocznia aby następnie cofnąć się do wysokości Grabowka i dalej jechać do Wejherowa. To 1,5 godz w jedną stronę. Skomunikowanie dom północnych dzielnic Gdyni byłoby idealnym rozwiązaniem. Po tylu latach może ktoś zajmie się tą częścią miasta.
Podpisałam, ponieważ uważam, że uruchomienie połączeń skm do północnych dzielnic Gdyni, jest najlepszym rozwiązaniem. Korki mocno dają się we znaki, zabierają czas, siły i narasta frustracja korzystających z dróg publicznych. Bus pasów jest jak na lekarstwo i autobusy zazwyczaj stoją w korkach tak samo jak samochody. Większa część dojeżdżających z chęcią wybrałaby tę możliwość poruszania się po Gdyni, zostawiając auta w garażach.
Po drugie...nagminne spóźnianie się do pracy jest niemile widziane a w końcu może skończyć się daleko idącymi konsekwencjami. Ktoś powie..można wyjść wcześniej. Fakt. o 5 nad ranem?
dosyć stania w korkach... strasznie uciążliwie i odbija się na zdrowiu.
Mieszkałem przy Szperku na Romanowskiego przez spory czas, dojeżdzając do centrum szczerze miałem spore problemy. Inwestycja naprawdę potrzebna.
Re: Odpowiedź Urzędu Miasta
#5: SKM dla Północnej Gdyni - Odpowiedź Urzędu Miasta
Możliwe że tak będzie...
.
Mają tyko centrum na uwadze
| This discussion has been closed. |
Straszne korki