Protest przeciwno likwidacji CKUiP w Zielonej Górze
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
Nowa reforma kształcenia zawodowego nie zakłada w takiej postaci, jak CKU istnienia szkoły dla dorosłych, przecież większość z nich będzie się uczyła na kursach kwalifikacyjnych. Popieram pomysł Pani Prezydent. Należałoby dyskutować, co dalej, a nie pisać protesty. Skoro tak dużo CKU ma fachowców, to można zacząć od pisania Programów Nauczania, a nie odbębniania lekcji w pustych salach z jednym uczniem.
Re: Re:
Bardzo proszę przeczytać dokument, który ma wejść 01.09.2012 r. dotyczące kształcenia zawodowego i sprawdzić czy reforma zakłada istnienie CKUiP czy nie i WTEDY SIĘ WYPOWIADAC NA FORUM.
jednocześnie zamykając drogę do nauki dla ludzi dorosłych którym chce cię uczyć.Wstyd za usiłowanie likwidacji szkoły która moze byc wzorem dla innych szkół tego typu.
Pkt 1.Kształcenie ustawiczne jest organizowane i prowadzone w:
Publicznych i niepublicznych szkołach dla dorosłych
Publicznych i niepublicznych placówkach kształcenia ustawicznego, placówkach kształcenia praktycznego, ośrodkach dokształcania i doskonalenia zawodowego,
Pkt 3. Kształcenie ustawiczne może być prowadzone jako stacjonarne lub zaoczne, a także z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość
Re:
#38: - Likwidują CKU nie tylko w Zielonej Gorze. W Częstochowie niby połączono z iną szkolą, a tak naprawdę zlikwidowano. Kształcenie zawodowe jest po prostu za drogie. Jeśli nie zainwestuje w nie nasza Oświata, to zastaniemy "wykupieni" tak jak to jest z firmami, sklepami itd.
szkoła
Re:
ja tez jestem tam od września.Mam juz dzieci, w mojej klasie jest kilka osób starszych ode mnie ale są też młodzi ludzie.uczyłam sie juz zaocznie ale w cku jest super. Fajni ludzie, kadra.Miałam nadzieje zdac tu mature.Jak zlikwidują ta szkołe to już nigdzie indziej nie pójdę pewnie. W innych prywatnych szkołach jest mniej uczniów ,dlaczego ta?
Re: szkoda ...
Petycję w formie elektronicznej może podpisać każdy wchodząc na stronę CKUiP
Liczę także na waszą pomoc .
http://www.petycjeonline.com/skatepark_w_zelowie
| This discussion has been closed. |