Nie! dla likwidacji/fuzji IX Liceum Ogólnokształcącego
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
dyrekcja obu szkół nie miała o niczym pojęcia, dlatego nabór był. zgadzam się, to ograniczanie naszej wolności, przede wszystkim prawa wyboru.
Moja córka kierując się wyborem szkoły wybrała właśnie IX LO.Myślę że po fuzji szkół będzie musiała zmienić szkołę bliżej miejsca zamieszkania.Skoro jej wymarzona szkoła przestanie istnieć.
Bezbarwne szkoły out!
Jeśli już Radni chcą usunąć jakieś szkoły,to mogliby zacząć od szkół,które niczym się nie wyróżniają...
Re: Bezbarwne szkoły out!
#33: uczennica - Bezbarwne szkoły out!
podpisuję się pod powyższym komentarzem.
nikt zapewne w dobie "kryzysu" nie podważa sensowności szukania oszczędności w wydatkach miasta przez p. prezydenta (w zdrowym ustroju samorządowym mówiłbym o radzie miasta), co zdaje się p.prezydent imputuje protestującym.
Jednak jeśli zasób lokalowy/ potencjał kadrowy jest zbyt duży jak na aktualną ilość uczniów w liceach, należałoby
a) ustalić optymalną -dla rozwoju człowieka (procesu edukacyjnego/ dydaktycznego) a tym samym rozwoju współczesnych społeczeństw- ilość uczniów w klasach
b) wytypować najmniej wartościowe dla miasta (z najgorszymi wynikami edu, nieunikatowe) licea
i dopiero wówczas projektować zmiany w siatce szkół.
Niestety przykry komentarz jaki się nasuwa obserwując ostatnie zawirowania w mieście (ze znamionami niegospodarności i wydatkami w "igrzyska dla ludu" z setkami milionów w tle): "jedynie głupiec oszczędza na edukacji"
STOP LIKWIDACJI IX lo
Szkoła specjalna w budynku 9 LO? Widzi ktoś to w ogóle? Mamy w naszej szkole np. podjazdy dla wózków inwalidzkich , windy ? Wąskie schody i stołówka na 1szym pietrze to chyba również nie będzie sprzyjać uczniom wymagających szczególnej troski. A remonty i wprowadzenie takich zmian zajmą pewnie kolejny rok. I do tego te głupie komentarze typu, że "trójka" ma basen i lepsze boiska co będzie sprzyjać rozwojowi uczniów. Gdyby uczniom 9LO zależało na tych boiskach i nie wiem czym tam jeszcze to raczej na starcie poszliby do "trojki" a nie do "dziewiątki"...
Re:
mialam kiedys zlamana noge i przejscie o kulach np z sali 216 na nastepna lekcje do sali 124 zajmowalo mi ok 15min,,, budynek nie jest przystosowany dla niepelnosprawnych
| This discussion has been closed. |