Petycjeonline.com

500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

List od Rzecznika Praw Obywatelskich

Gość#1 May 12, 2016, 18:45
Wiele samotnych rodziców niepełnosprawnych dzieci mimo trudnej sytuacji nie otrzyma pomocy z powodu zbyt wysokich dochodów. Niestety z powodu wysokich cen za specjalistyczne terapie dla naszych dzieci musimy pracować nieraz ponad siły aby zarobić na nie. Wracam zmęczona po całym dniu potem pędzę na terapie. Praca ponad siły a dodatkowo czujemy się poszkodowani przez ten system, który nie widzi naszych problemów. Pozbawia się nas wszelkich przywilejów a nasze dzieci potrzebują wsparcia aby w przyszłości nie miały do nas żalu, że im nie pomogliśmy we właściwym starcie. Uważam, że nie powinno dzielić się nas na lepszych i gorszych. Każde dziecko zasługuje na szansę niezależnie od tego czy jest jedynakiem czy z rodziny wielodzietnej. Samotni rodzice niepełnosprawnych dzieci nie są w stanie powiększać rodziny bo cały czas poświęcają niepełnosprawnemu dziecku i jego potrzebom.
Gość#2 May 12, 2016, 21:30

Re:

#1: -  

Nie chodzi już o to czy samotnie wychowująca czy nie , nawet w dwójkę jak się pracuję oplaci rachunki , żłobek , wynajem lub kredyt to zostaje nic. Każde dziecko to każde , nie liczy się ilość a jakość .

Gość#3 May 12, 2016, 21:31

Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie robił dzieci , jeżeli żyję się z MOPSu i nie ma kasy

?#4 May 13, 2016, 14:20

Dlaczego?

Rodzina przekraczając o 1zł. dochód na członka rodziny po roku czasu jest stratna/uboższa o około 6000zł. od rodziny poniżej minimum dochodu?

Gość#5 May 17, 2016, 20:58

Otrzymałam maila z kancelari i mam pytanie dlaczego tak mało chętnych sie zgłosiło tylko 50 osób i jak mamy walczyć ?

Gość#6 Apr 07, 2017, 17:45
Witam
Wychowuje synka woże go na 9do przedszkola o 12 go odbieram
Niechce być tam dłużej
Zajmuje się domem sprzątam męzowi gotuje obiad
Niemoge iśc do pracy
Ktoś mu sie zając dzieckiem czyli -Ja
Chciałabym żeby 500 + otrzymywały matki wychowujące także
1 dziecko !
Aga#7 Apr 07, 2017, 17:48

Strajk dla matek wychowujących jedno dziecko !

o wprowadzenie 500 + 

A co najgorsze mają dom do sprzątania i dziecko na głowie 

I nie mogą iśc do pracy !

xxxxxxxxxxxxxxx#8 Aug 14, 2017, 06:48

Jeśli masz 2 dzieci to nawet jak masz 10 tys na osobę dostajesz pomoc państwa. Mając 1 dziecko i 801 zł. na osobę to nie otrzymasz pomocy państwa.

Gość#9 Feb 22, 2018, 16:05
a ja chciałbym otrzymać moje 500+. dla mnie świąt zabrakło? od urodzenia do 18 roku życia. moze pozew zbiorowy? myślę, że wielu Polaków, którzy jeszcze żyją też by chcieli dostać swoje pieniądze.

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.