Apel do Prezydentowej Agaty Kornhauser-Dudy o sprzeciw wobec planu zaostrzenia prawa antyaborcyjnego
Skontaktuj się z autorem petycji
Ponieważ nikt NIE MA PRAWA zmusić zgwałconej kobiety aby wychowywała owoc barbarzyństwa i okrucieństwa. Ani poświęcać swojego życia gdy jest zagrożone MAMY PRAWO WYBORU !!
Jestem przeciwniczką aborcji, jak zapewne wiele kobiet. Mam dwoje dzieci, które kocham ponad życie. Natomiast ustawa w kształcie proponowanym przez PiS jest nie do przyjęcia i zgadzam się z podanymi w petycji argumentami.
To jest idiotyzm co dzieje się w tym kraju. Jestem w ciąży, z względów zdrowotnych a także genów rodzinnych będę miała robione badania prenatalne. Boje się o zdrowie mojej fasolki. Chcemy sprawdzić czy jest zdrowe i wrazie co za wczsu podjąć leczenie. Staraliśmy się ponad dwa lata i dzięki leczeniu którego chcą zakazać będę mamą. Ktoś kto nigdy nie miał i nie będzie miał dzieci ani rodziny ( księża czy "pan" Kaczyński) nie ma prawa o tym decydować. Niech najpierw zrobią porządek w kościołach żeby człowiek miał wogole ochotę tam iść by się modlić a nie o polityce słuchać, niech zrobią porządek z pedofilami wśród księży, przecież to karalne, nie zapominajmy tych dzieciach które mają ojców tchórzów - rzekomych księży z powołania. Jest wiele do zrobienia w tym kraju ale zajmują się tym czym nie mają.
Re:
mam niepełnosprawne dziecko...i nie jest to katuszą ale błogosławienstwem.....
Zaostrzenie prawa aborcyjnego to zabranie kobiecie prawa do decydowania o swoim losie i o losie swojego dziecka. Zadna kobieta nie chce urodzic dziecka poczetego z gwaltu, gdyz choc dziecko tutaj niczym nie zawinilo, to jednak swiadomosc, ze dziecko pochodzi z gwaltu jest traumatycznym przezyciem dla kobiety, ktore niszczy ja psychicznie. Zas gdy kobieta przechodzi ciaze zagrozona jej wlasnym zyciem, a posiada juz w rodzinie dziecko/dzieci, musi urodzic dziecko gdyuz tak bedzie nakazywalo jej takie prawo i w zwiazku tym osieroci dzieci i meza. Nie mozna zniewolic kobiety takim glupim prawem. Nad kobieta i jej macica nie moze stac policjant i prokurator, ktory bedzie decydowal czy kobieta moze urodzic to dziecko czy nie, czy tez musi umrzec dla tego dziecka albo wraz z tym dzieckiem. Tylko lekarz, ktory prowadzi od poczatku ciaze kobiety moze zdecydowac albo poradzic kobiecie czy moze urodzic chore dziecko, czy usunac ciaze jesli takowa bedzie zagrazac zyciu matki. Czy naprawde rzad Polski poddal sie woli Kosciola, ktory w swoich kregach ma pedofili i nawet ich nie karze tylko doklada kase na kosciol zamiast na rodziny, ktore za te pieniadze mogly by normalnie zakladac rodziny i nie brakowalo by pieniedzy na jedzenie czy ubrania? Rzad nie moze zniewolic koniety, gdyz tak zabrania konstytuacja. Czy rzad znowu zlamie konstytucje? Czy dobrze zrobilismy wybierajac ten rzad? Niech rzad pokaze, ze to nie byl blad w wyborze ich do wladzy i pokaze ze kobiety nie sa tak jak w islamie tylko narzedziami rozrodczymi... Jestem Przeciw temu prawu. Mam 24 lata i wspieram wszysstkie kobiety, matki, siostry i przyjaciolki
Podpisałam tą petycję gdyż wiem z własnego bolesnego traumatycznego doświadczenia że w wyjątkowych sytuacjach aborcja jest jedynym wyjsciem aby uratować życie kobiety, matki... ktora oprocz zmarłego dziecka w brzuchu ma jeszcze dzieci ..., rodzinę i chce żyć dla tych żyjących dzieci i rodziny....Dlaczego te wszystkie Kobiety ktore straciły swoje maleństwa mając je w łonie muszą teraz przechodzić znowu traumatyczne wspomnienia....
| This discussion has been closed. |