Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
Re: Re:
Przemysłowa hodowla zwierząt i ich ubój jest piekłem, złem, które mam nadzieję z czasem też zniknie. Nie usprawiedliwia to zbrodni na dzikich zwierzętach i nie usprawiedliwia zwyrodnialców ze strzelbami. Nie jem mięsa, moja rodzina tez nie, jesteśmy zdrowsi dzięki temu. Polecam wszystkim chociazby ograniczenie ilości spożywanego mięsa, wyjdzie na zdrowie - wam i przyrodzie
A ja uważam że ci co chcą polować niech polują dalej, a ci co nie chcą polować niech nie polują. Niesamowita hipokryzja że nie chce się zabraniać chodzenia do lasu na jagody, poziomki czy grzyby, ale chce się zabronić polowań. Człowiek ma prawo korzystać z bogactw przyrody (jak i ma też obowiązek zarządzać nimi i chronić w taki sposób aby nie zostać z niczym). Człowiek jest drapieżnikiem i ma prawo polować. Szkoda że ci są co przeciw myślistwu nie biorą pod uwagę tego że ich przodkowie polowali i dzięki temu że tamci przetrwali teraz w XXI wieku mogą upluwać myślistwo. Żenada.
Aha... a prawo związane ze zdrowiem niech piszą górnicy, prawo związane z szkolnictwem niech piszą adwokaci. Nic dziwnego że nowelizacją Prawa Łowieckiego zajmują się myśliwi. Nie wiem co w tym szokującego.
Pozdrawiam
- Polska to kraj legalnej hipokryzji
- bardzo wielu księży to myśliwi,
- kraj w większości katolicki ,
- religia katolicka zaprzecza istnieniu duszy u zwierząt i tym samym traktuje je przedmiotowo, więc polowanie traktuje jako zwykłą , nieszkodliwą rozrywkę... ,
- wreszcie w mentalności wielu naszych rodaków wchodzenie i korzystanie z cudzego nie jest przecież niczym złym, dlatego polowanie np. na czyimś terenie (do tego nieogrodzonym) "nie nosi znamion" czegoś złego. ..
Alfabet etyczny , który powinniśmy wpajać naszym , jeszcze maleńkim dzieciom, to : szanuj cudzą własność, dbaj o każde życie i je szanuj jak własne, nie rób drugiemu co Tobie nie miłe. Nie zabijaj jeżeli nie robisz tego w samoobronie.
Odnośnie PETYCJI - cuda się zdarzają. Może i w tym przypadku tak się stanie. Niemniej -zróbmy co w naszej mocy, by tak się stało.
Joanna Cybulska
ręce opadają
Dodałabym, że polowania to po prostu zło w czystej postaci, pod pretekstem regulacji ekosystemu. Nie chcę nawet wiedzieć z jakich zaburzeń wynika przyjemność z takiej rozrywki, ale chcę wiedzieć dlaczego PO, na którą głosowałam (czego teraz żałuję) promuje godne pogardy rzeczy.
za bardzo kocham zwierzęta, aby w ogóle rozpatrywać możliwość zabijania któregoś z nich
Re:
Moja propozycja:
- sam wystaw się na odstrzał. Castor, czyli bóbr kanadyjski w Polsce nie jest pod ochroną.
Jeżeli sprzeciw jakiejś części społeczeństwa wobec bezsensownej rzezi to ideologia, to gratuluję ci.
Gdzie zdobywałeś wiedzę z zakresu filozofii???
nie chciałabym by dziecko moje uczestniczylo w patroszeniu dzikich zwierzat, by bralo udział w okrucieństwach dorosłych wobec zwierzat..by przebywalo w towarzystwie "DZIELNYCH" ŁOWCOW. Zgubny wpływ na psychikę i skrzywienie w dorosłości. Nie mowiac o traumatycznych wspomnieniach.
Próba nowelizacji ustawy przez lobby łowieckie jest żenująca i sprzeczna z podstawowymi zasadami demokracji i poszanowania praw jednostki i społeczeństwa. Żenujące i oburzające, tym bardziej, że posłowie na Sejm wybierani są, by reprezentować swoich wyborców. Chyba się panom Posłom w głowach poprzewracało.
Re:
...owszem, niech polują..
...ale nie na mojej ziemi, wbrew mojej woli.
...ale bez dzieci patrzących na zabijanie pojmowane jako "rozrywkę" i tzw "przyjemność" - czy też jak wyraził się obecny prezydent "miłą sytuację".
...ale bez zatruwania środowiska ołowiem.
.. ale przede wszystkim nie wbrew woli większości, bo na szczęście żyjemy w demokracji, o czym posłowie na Sejm (nota bene wybrani demokratycznie) zdają się zapominać!
Rząd polski rządzony przez lobby myśliwych "zmusza" nas, obywateli, do podpisywania takich oto petycji, i aż się prosi tu o trochę szacunku.
No dobra a teraz wszyscy idzcie do lodowki i zrobcie sobie kanapke z szynka z wieprza lub upieczcie sobie kurczaka. Banda pajacow.
Re:
Idąc twoim tokiem myślenia, zapomniałaś dopisać:
- ci co chcą kraść niech kradną
- ci co chcą mordować niech mordują
- ci co chcą gwałcić niech gwałcą...
...mogłabym tak długo wyliczać, ale po co? Nie rozumiesz, nie?
Twoi przodkowie mieszkali w jaskiniach, może i ty też się przenieś do jaskini???
Mojra, twój porządek świata jest dość specyficzny, dobrze, że nie jesteś moim przeznaczeniem:::)))
Re:
Nie wiem gdzie przeczytałaś/łeś , że człowiek jest drapieżnikiem. Bo przeczą temu wszelkie fakty i biologia. Budowa układu pokarmowego, długosc jelit, skład enzymów trawiennych mamy dokładnie jak u roślinożerców, nie mówiąc o braku szponów czy kłów do rozszarpywania surowego mięsa...Ciekawa jestem czy poradziłabyś sobie ze spożyciem takowego....
A to że w drodze ewolucji i przystosowania człowiek nauczył się polować i stał się wszystkożerny, pazerny i uzurpujący sobie prawo do władzy nad światem przyrody (mimo że jest tylko jej częścią) to już insza inszość.....
A chore i archaiczne przekonanie, że ma prawo polować bo przodkowie polowali.....No cóż...Może do Amiszów się zapisz, nie używaj prądu i chodź w sukniach XVIII wiecznych, skoro tak cenisz sobie spuściznę przodków....
| This discussion has been closed. |
Ludzie są głosem zwierząt,ja nie godzę się na ich zabijanie!!! Ten, którynie szanuje zwierząt nie szanuje też ludzi