Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
bo nie toleruję okrucieństwa w majestacie prawa. tym bardziej nie godzę się na rządy morderców. nawet jeśli mordują TYLKO zwierzęta
hobbystyczny aspekt myślistwa jest dzisiaj nie do zaakceptowania. konieczne jego elementy winny być realizowane przez służby leśne i ochrony przyrody! mamy przecie XXI wiek i czas zakończyć ten archaiczny i barbarzyński w swym kształcie proceder!
dalej nie ma potrzeby argumentować, bo to, co tu powiedziano w zupełności wystarczy.
Re: hh
Coz za wypwiedz chowaj swoje dzieci moimi sie nie interesuj. Jedz warzywa a mi pozostaw dziczyzne. zajrzyj do ksiazek zanim sie wypowiesz na dany temat. Bełkot hipokrtow...
Re: 253
Wystarczy chyba idiotom i hipokrytom twojego pokroju. Mysliwi sa tymi ktorzy troszcza sie o przyrode i znaja ja od podszewki. Poza tym to człowiek decyduje o przyrodzie a nie odwrotnie. Na pohybel hipokryzji i ekoczubkom
Stop!! myśliwskiemu lobby!
Musimy stawić opór bezkarnie sobie poczynającemu lobby myśliwskiemu!
Mamy bardzo niewiele czasu - myśliwi w Sejmie chcą sobie zapewnić kolejne przywileje jeszcze w tej kadencji. Stąd wielki pośpiech w procedowaniu projektu nowelizacji Prawa Łowieckiego.
Powiedz STOP zabijaniu!
Oto modlitwa jaką ułożył i codziennie odmawiał czteroletni Albert Schweitzer: "Kochany Boże, chroń i błogosław wszystko, co oddycha, zachowaj przed wszelkim złem i pozwól spać spokojnie!"
Czas dominacji myśliwych już się skończył. Przyroda potrzebuje opieki przed potęgą ludzką. Dzikie zwierzęta można zabijać tylko w b skrajnych przypadkach.
Re: Re: Re:
A ja się chętnie douczę. Jakie to są naturalne metody kontroli populacji. Amunicja bez ołowiu narazie jest testowana w USA ale ma inne parametry i na razie nie jest tak skuteczna w szybkim (jak najmniej bolesnym- jeśli to możliwe) zabijaniu. Bez potrzeby dochodzenia postrzałka. Dokarmianie jest czasem potrzebne w zimie lub gdy np. obszar na którym przebywają zwierzęta ograniczony jest drogami. Inaczej ginełyby pod kołami i znowu byłoby na myśliwych. Ale generalnie dokarmia się wg mnie za dużo.
Pomijając oczywiste kwestie natury moralnej, polskie prawo nie pozwala na zabijanie zwierząt kręgowych w obecności dzieci. Niestety, polskie organy wymiaru sprawiedliwości odmawiają prowadzenia postępowań w takich sprawach, o ile zdarzenie miało miejsce podczas polowania.
Mam takie samo zdanie jak autorzy petycji. To zenujace, co wyprawiaja ci rzadzacy mysliwi-sadysci. Ludzie powinni wiedziec na kogo glosuja i jaka szkode moga przyniesc nieudolne decyzje.
Stop polowaniom w ogóle. To nie sport, to okrutna zabawa. Stop zabawy w zabijanie. Zabijanie zwierząt powinno być ostatecznością w wyjątkowych przypadkach, jak np. skracanie cierpienia zwierząt ciężko rannym, lub bardzo chorym nie do uratowania, a nie rozrywką.
Re:
Wydaje mi się że tylko osoby nie jedzące mięsa są całkiem fair podpisując petycję. Reszta krzyczy żeby nie strzelać do zwierząt zajadając kanapkę z szynką... Czy wy myślicie że szynka jest z tofu?
Re:
Myśliwy z założenia nie zabija dla przyjemności! Jeśli tak jest coś z nim nie tak.
Chcecie zaprzestać masowego wybijania zwierząt? Pozamykajcie ubojnie, fermy i wogóle cały przemysł mięsny. Tak tu szczekacie na tych Bogu ducha winnych myśliwych a sami wpierniczacie tony mięsa (wątpliwego) pochodzenia i jakości i los świń, kurczaków szpikowanych sterydami i krów naszprycowanych antybiotykami jest w tym przypadku dla was zgodny z etyką... Bo sami jecie mięso.
Poprawki w petycji
Proszę Autora petycji o poprawienie jej tekstu, m.in. błędów ortograficznych (ma być "niestawiania", "niepolujących"), interpunkcyjnych (przed "ani" przecinka nie stawiamy). Przydałoby się też w języku równouprawnienie płciowe - "Polki i Polacy", "obywatelki i obywatele".
Bo nie moge zniesc samowolki mysliwych-bandytow ani tego, ze nasz rzad pozwala na demoralizace dzieci i przyzwyczajanie ich do zabijania od najmlodszych lat!
| This discussion has been closed. |
święte prawo chronić życie zdrowie i bezpieczeństwo przyrody ludzi i zwierząt