NIE! DLA CYRKU ZE ZWIERZĘTAMI W SKIERNIEWICACH
Skontaktuj się z autorem petycji
Warto poświęcić czas i przeczytać artykuł: http://animalus.blog.pl/2016/01/14/tresura-w-cyrkach/
Zwierzęta nie przebywają w cyrku z własnej woli - pracują niewolniczo dla ludzi, którzy zarabiają kosztem ich cierpienia.
Wszyscy, jako społeczeństwo, skorzystamy, gdy nauczymy się okazywać empatię i współczucie oraz działać mając je za motwyację.
Nigdy nie przepadałam za cyrkiem, a w szczególności nie lubiłam zwierząt, a w zasadzie nie zwierząt, tylko tego, co one musiały robić. To jest okrutne. Zawsze wyobrażałam sobie, co one muszą przejść, żeby wykonywać rzeczy, które są dla nich obce.
Bardzo się cieszę, ze powstała ta petycja i mam nadzieję, że w najbliższym czasie będzie całkowity zakaz pokazywania zwierząt w cyrku.
Re: Majka
Mam nadzieję że uzbieramy wystarczającą ilość głosów. Szkoda że nikt nie podjął się zorganizowania protestu przed cyrkiem Korona który będzie miał pokaz w poniedziałek ( 14.03 )
Zwierzęta, tak jak i ludzie czują, widzą i słyszą dlatego powinny być traktowane z godnością. My, ludzie nie mamy prawa ich więzić i zmuszać do czynności dalece odbiegających od ich naturalnego zachowania - głośne NIE dla sadystycznych praktyk i wzbogacania się kosztem cierpienia i upokarzania zwierząt......
Re:
a w policji, bo tam uczy się je atakować ludzi na komende i stresuje wystrzałami petard zeby zobaczyć czy się nadają .czy to nie jest tresura?
Jestem ZA zwierzętami w cyrku ! Banda pseudoobronców zwierząt pozwala sobie na coraz wiecej. Cyrk posiada wszelkie konieczne zezwolenia na pokazy ze zwierzętami.
| This discussion has been closed. |