NIE DLA PRZEMOCY EKONOMICZNEJ WOBEC KOBIET!!!
Skontaktuj się z autorem petycji
Nie dla przemocy ekonomicznej wobec kobiet!!!
"kobiet, które nie pracują, gdyż prowadzą dom i wychowują dzieci"
Kobiety, które prowadzą dom i wychowuja dzieci, pracują bardzo cieżko.
Proponuję przynajmniej dodać przysłówek "zawodowo".
Re: Nie dla przemocy ekonomicznej wobec kobiet!!!
#2: Echnaton - Nie dla przemocy ekonomicznej wobec kobiet!!!
Jest alternatywa, rodzina bez przemocy. Ja mam normalnego meza i u mnie nie ma przemocy, moi rodzice też żyją bez przemocy, tak samo moja siostra mam zdrowy związek. Wiec sorry, ale są normalne rodziny gdzie przemoc ogląda się jedynie w TV.
Zmienić mentalność
Podpisałam z myślą o innych kobietach, nie o sobie, bo ja sobie z tymi problemami radziłam. Dlatego też podpisuję bez większego przekonania, bo wygodnictwo, lenistwo (fizyczne i umysłowe) kobiet, nie pomoże im. Kobieta musi najpierw sama siebie szanować i zrobić dla siebie wszystko by być niezależną finansowo i musi tak kochać swoje dzieci, by dla nich uwolnić się od tyrana, a nie być z nim "dla dzieci" - co jest oszustwem wobec samej siebie. Może tego najpierw należy je uczyć, albo równorzędnie z petycjami - może już w szkołach, które są pierwszym i podstawowym dostępem do młodych ludzi. Zmieniać mentalność kobiet, ale i mężczyzn. Inaczej żadne prawo, żadne petycje nie pomogą.
Re: Re: Nie dla przemocy ekonomicznej wobec kobiet!!!
#4: A. - Re: Nie dla przemocy ekonomicznej wobec kobiet!!!
Czyli u Was jest rodzina i dlatego nie ma przemocy. U mnie też jest rodzina i nie ma przemocy, znam wiele rodzin ale znam też i przemoc.:) . Zestawienie "albo albo" sugeruje wykluczenie, jesli ktos ma przemoc to znaczy, że nie żyje w stadzie zwanym rodziną. :) Myślę, że w Polsce jest wiecej rodzin a mniej przemocy, ale...przemoc też istnieje:(
Re: Re: Nie dla przemocy ekonomicznej wobec kobiet!!!
#4: A. - Re: Nie dla przemocy ekonomicznej wobec kobiet!!! Jest alternatywa, rodzina bez przemocy. Ja mam normalnego meza i u mnie nie ma przemocy, moi rodzice też żyją bez przemocy, tak samo moja siostra mam zdrowy związek. Wiec sorry, ale są normalne rodziny gdzie przemoc ogląda się jedynie w TV.
Właśnie tak. Mądra Kobieta, właściwe życie.
Mam więc własne hasło: " Nie dla cycatych ku**sów".
UWAGA PETYCJA DRAGON BALL W TV4
Dragon Ball to anime które nauczyło nas co to jest prawdziwa przyjażń poświęcenie i że trzeba zawsze dążyć do celu nawet jeśli jest bardzo tródny do spełnienia!
Podpisujcie petycje. Prosze podpisujcie tom petycje!
Z góry dziękuje w imieniu Fanów DB i moim!
macie link:
http://www.petycjeonline.com/dragonball
rodzenstwo
Budujemy Nowy Dom
Takiego prawdziwego i suwerennego.
Tu żadna petycja tylko
AKT WOLI NARODU
Budujemy Nowy Dom
(na nowych fundamentach)
http://www.petycjeonline.com/akt
wobec mnie jest stosowana przemoc ekonomiczna
Taka ustawa była by dla mnie i moich dzieci wybawieniem. PODPISUJCIE JA I NIECH TRAFI JAK JAK NAJSZYBCIEJ do sejmu.
Dziękuje
Heh
Jak kobieta się nie uczyła całe życie i została kurą domową to jej problem, a nie jakaś przemoc ekonomiczna :)
Trzeba głośno mówić STOP przemocy.
Re: Heh
Ja mam wyższe wykształcenie, mój eks ledwo skończył technikum, a do matury nawet nie podszedł. Żyliśmy razem, ja zarabiałam 3 razy więcej. Przy rozstaniu chciałam podzielić majątek (zabrać to, co kupiłam). Nie dostałam nic. Chciałam założyć sprawę o bezpodstawne wzbogacenie się, ale Prokurator nie znalazł podstaw. Mimo, że miałam faktury, umowy kredytowe na moje nazwisko, dowody wpłat itd. Nie byliśmy nawet małżeństwem! Myślisz, że to uczciwe? Kupować kolejną pralkę, lodówkę, meble mimo, że już raz się kupiło i zapłaciło? A Policja, Prokurator, Sąd uznaje, że tak ma być? Koleś złotówki nie wydał, całe wypłaty przebalował, a teraz sobie wygodnie żyje, a ja po raz kolejny muszę sobie zarobić... Wychowując samotnie niepełnosprawne dziecko, na które jeszcze nie mam przyznanych alimentów, bo sprawa w Sądzie Rodzinnym o przyznanie opieki trwa 3 lata...
Re: Heh
HEJ PEWNIE LEPIEJ ZWALIĆ WINE NA GŁUPIE KOBIETY NIĘ SIE ZASTANOWIC ZE SA MĘZCZYŻNI KTÓRZY OSACZAJA KOBIETEY PRZEZ KILKA LAT ONE SIĘ NAWET NIE ORIĘTUJA BO JEST IM DOBRZE KOCHAJA GO A DOPIERO PO 10 LATACH ZWIĄZKU OKAZUJE SIĘ ŻE MUSI MĘŻCZYŹNIE MOWIĆ CO KUPIŁA I ZA ILE A NIE DAJ BOŻE OBOK W SKLEPIE TA SAMA RZECZ JEST O 1ZŁ TAŃSZA ROBI NADONSANĄ MINĘ I TWIERDZI ŻE NIE POTRAFI ROBIĆ ZAKUPÓW TAK ALE TO NAPEWNO KOBIETY WINA ;-)
Cześc
Może i sejm podejmie właściwą decyzje ale i tak prawo bedzie po stronie ludzi bardziej cwańszych, bezwzględnych. kobiety które doświadczają przemocy ekonomicznej bedą rzadko wygrywac zaczej wyrachowane pannyn będą na tym zyskiwać
| This discussion has been closed. |