Ochrona Górek Czechowskich w Lublinie
Skontaktuj się z autorem petycji
tam właśnie lubiliśmy chodzić.
Obecny plan zagospodarowania jest kompromisowy i powinien pozostac nietknięty. Deweloper kupując dzialkę od Echo i tak zrobił interes zycia. Niech się cieszy ze nie musi przebudowywac skrzyzowania Solidarnosci i Ducha...!! Propozycja TBV, ktora proponuje zabudowę mieszkaniową na wzniesieniach i park w wąwozach który mialo by na dodatek urządzić miasto , to jakiś ponury ŻART...
Na tych górkach "mieszka wolność". Gdy patrzę na odlegle nowe osiedla, to nie wyobrazam sobie zeby rada miasta pozwolila urzadzić deweloperom górki zgodnie z ich pomyslem.
Trwałość słów
Zamieszczam starą wypowiedź prezydenta Żuka (znaleziona na forum: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=201463&page=78 )
"Czy z Echem, czy bez Echa, przebudujemy to skrzyżowanie. Jeśli zaangażujemy w to miejskie pieniądze droga do jakichkolwiek rozmów o centrum handlowym na górkach zostanie ostatecznie zamknięta – zapowiada prezydent Żuk. "
A teraz to skrzyżowanie się przebudowuje z rondem obsługującym tylko gorki czechowskie :
http://193.93.70.101/wp-content/plik/str/plan_sytuacyjny_Ducha_mapka_nr_1.pdf
Górki czechowskie.
Dosyć już betonowania miasta. Tam gdzie tylko można trzeba ratować zieleń. Górki czechowskie to jedyne takie duże miejsce zieleni w Lublinie. W ich części i tak wsadzono budownictwo jednorodzinne. Wystarczy! Stop dewastatorom zieleni w Lublinie. Nie może wszędzie i zawsze rządzić pieniądz. Władze miasta zadłużyły Lublin i teraz kosztem nas mieszkańców szukają pieniędzy na spłatę długów. Na zdobywanie pieniędzy takim kosztem zgody nie ma.
Re: Trwałość słów
:) dzięki za kolejny rzeczowy argument. Prosimy o więcej. Przyda się.
A w Warszawie
Ciekawy artykuł o inwestycji w Warszawie. Do przemyśleń.
wiadomosci.onet.pl/kraj/ warszawa-aktywisci-wygrali-z-miliarderem-poszlo-o-most-krasinskiego/2kkjnr5
Link powyżej trzeba połaczyć.
NIE!
Dlaczego niszycie naturę? To jedyne takie miejsce! Stanowcze NIE dla blokow i innych zabudowań na tym terenie!
Górki Czechowskie
Nie rozumiem. W chwili obecnej Górki Czechowskie wyglądają jak śmietnisko. Teren jest nieużytkiem w dodatku zaśmieconym, zdewastowanym, trudno dostępnym. W chwili obecnej nie dzieje się tam nic ciekawego. Czy nie było by lepiej zagospodarować ten teren? Zrobić alejki, zadbać o zieleń, sprawić żeby było tam bezpiecznie. Pod zabudowę pójść na w końcu tylko mały fragment terenu, a w Lublinie ciągle brakuje nowych mieszkań.
Re: Górki Czechowskie
To chyba byłeś na innych Górkach. Te nie wyglądają jak śmietnisko. Są zielone, pełne otwartej przestrzeni i mają szanse pozostać zieloną oazą w środku betonowego miasta. Są cenne bo są szansą naszego miasta nie jako uporządkowany park w środku bloków ale jako niezwykła naturalna przestrzeń. Dbajmy o nie i nie dajmy ich zniszczyć dla pieniądza.
Mam pytanie czy te komentarze to piszą tylko autorzy tej petycji, pytam bo ich treść brzmi trochę jak przemyślana strategia marketingowa wielkiej korporacji lul
A tak do Pana co tam gdzieś wyżej pisał że wychował się na Czechowie, ja też się na Czechowie wychowałem mieszkałem w bezpośrednim sąsiedztwie górek 15 lat (bo tyle mam) i mi bardziej podoba się pomysł TBV
Re: Re: Górki Czechowskie
#123: we - Re: Górki Czechowskie
Wyglądają jak śmietnik. TBV (chyba) posprzątało trochę, ze 3 lata temu
| This discussion has been closed. |