Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
Obecny system szkolnictwa jest akceptowany przez rodziców, dzieci, młodzież i nauczycieli dlatego nie wolno go niszczyć. Nasi absolwenci szkół - uczniowie, studenci są bardzo cenieni za wiedzę, fachowość w wielu krajach na świecie.
Jestem osobiście zainteresowana sprawą. Mam córkę w szóstej klasie. Naukę rozpoczęła jako 6-latek, teraz na żywym organizmie kolejna reforma i zdublowany rocznik w pierwszej klasie liceum. Uważam, że dzieci które w pewnym cyklu rozpoczęły naukę. powinny w tym samym cyklu ją skończyć. Nie zmienia się zasad gry w czasie jej trwania. To nie jest w porządku w stosunku do dzieci, rodziców i nauczycieli.
Podoba mi się dotychczasowy trójstopniowy podział edukacji. Daje uczniom szansę na poznanie własnych mocnych i słabych stron, na rozwijanie zainteresowań lub ich zmianę w porę.
Pozwala na szybsze własne wybory. Jest zbieżny z naturalnym rozwojem fizycznym i psychicznym dzieci i młodzieży.
Po prostu sprawdza się. Potwierdzają to wszelkie badania. A na jakich badaniach opierają się założenia "Dobrej Zmiany (??????)" - ktoś wie ? Bo nie mogę znaleźć ani opracowań, ani wyników analiz, testów - nawet celów, które "Ta Zmiana" stawia przed uczniami.
Re:
A skąd ktos może wiedzieć na jakich"badaniach" opiera swoje "pomysły" niestabilna emocjonalnie i haotyczna kobieta, która niestety została Ministerm Edukacji.
To co proponuje to szaleństwo. Chcą napisać nowe pdręczniki, chcą wprowadzić swoich ludzi, chcą indoktrynować na swoją modłę.
Prortestujmy i brońmy naszych dzieci!!!
Gimnazjum = pasja, sukces i nowe możliwości dla uczniów.
Prośba do autorów petycji
Szanowni Państwo, autorzy tej petycji zorganizujce protest, nagłośnijcie tą petycję, nie pozwólnie na to szaleństwo!
Dlaczego Zalewska nie zorganizuje dzieciom w szkołach gabinetów dentystycznych, klas piętnastoosobowych, nie zagwarantuje opieki psychologiczno-pedagogicznej nastoletniej młodzieży - aby czuła sie bezpiecznie w szkole i była zaopiekowana! I wymieniać tak mozna bez końca! A zabiera się za rozwalanie struktur całego kształcenia!
Nie pozwólcie, aby kłamali w mediach, że 60% rodziców chce tych zmian, bo to nieprawda!
Re: Re:
Przepraszam, ale z pośpiechu napisałam z błędem. Powinno być "chaotyczna"....
| This discussion has been closed. |
Zastanawiam się, jak PiS zadba o los nauczycielek- przyszłych matek, które w najbliższym czasie urodzą swoje dzieci. Po urlopach macierzyńskich nie będą miały dokąd wrócić, bo ich miejsca pracy zostaną zlikwidowane. A 500+ nie wystarczy, by o te dzieci zadbać.