Ratujmy Strzelnicę w Oławie!
Skontaktuj się z autorem petycji
Od urodzenia
Mieszkam od urodzenia w okolicy strzelnicy w czasie gdy jeszcze nie bylo tych nowych budynków. Patrząc co działo się z obiektem strzelnicy przez lata w stecz a jak jest teraz jestem pełen podziwu dla osób które stworzyły na nowo to miejsce. W pełni nie zgadzam się z przeciwnikami strzelnicy,argumenty o hałasie i niebezpieczeństwie tego miejsca są w pełni nie uzasadnione. Zapewniam was drodzy przeciwnicy tego świetnego przedsięwzięcia że gdyby nie strzelnica to w jej miejscu mieli byście problem ze zła młodzieżą,a co za tym idzie problemami z wybitymi czy porysowanymi autami np. Panie i panowie oby magazynki się wiecznie zapełniały nabojami a wasza pasja realizowała się w tym miejscu. Może i ja niebawem stanę się jednym z Was.
Ludzie pozamykajcie wszystko i siebie samych w domach przy komputerach!!! Ciekawe co zrobicie jak przyjdzie nie daj Bóg wojna kto Was wtedy będzie bronić Co wtedy zrobicie!?
Ponieważ strzelnica była pierwsza to wszyscy , którzy kupują działki obok powinni mieć świadomość dlaczego kupują taniej.
Jestem zainteresowany rozwojem i upowszechnieniem strzelectwa w Polsce. Smutne jest, że częściej słychać o zamykaniu strzelnic - zwykle z powodu pojawianiem się wokół nich budynków mieszkalnych - zamiast o budowie i otwieraniu nowych.
Stec Marlena
Na pewno można się dogadać!
Podpiszę, oczywiście, bo lubię ten sport i uważam że strzelnic jest za mało, a właścicieli poznałem i wg mnie są to rozsądni ludzie. Nie podobają mi się natomiast dwie rzeczy w tej całej sprawie:
1. pretensje do mieszkańców - jestem na 99% pewien, że wniosek/skargę na działalność strzelnicy złożył standardowo jakiś "grzyb", któremu przeszkadza absolutnie wszystko co w okolicy nie jest po jego myśli, więc wytwarzanie klimatu wrogości czy konfliktu (kilka komentarzy powyżej) z ogółem okolicznych mieszkańców jest nie na miejscu
2. argumentowanie konieczności działalności strzelnic interesem narodowym lub obroną terytorialną w przypadku wojny - zapraszam do wojska w takich przypadkach ;-)
| This discussion has been closed. |