Ratujmy Strzelnicę w Oławie!
Skontaktuj się z autorem petycji
Witam miłośników strzelnicy > Wreszcie znalazłem coś dla siebie co mnie interesuje i pomaga oderwać się od telewizora i innych domowych bezproduktywnych ''nawyków''
Witam przeciwników strzelnicy > Rozumiem Państwa niezadowolenie i zdaję sobie sprawę z tego, że echo wystrzałów może dochodzić do Państwa okien/uszu. Ale :
1> Oprócz strzelnicy jest także stadion. Tam też wielu mieszkańcom to przeszkadza.
2> Oprócz strzelnicy jest także glówna droga z J-L, Chrobrego i boczne w kierunku oczyszczalni oraz druga, stadionu/targu. To wielki zgiełk i chaos komunikacyjny, wpisany z natury w krajobraz wielu miast w Polsce.
3> Fetor oczyszczalni ścieków także musi być dla Państwa czasami uciążliwy.
4> Ja np. skoro cenię sobie ciszę i spokój mieszkam na wsi. Miałem wybór więc nie wybrałem miasta.
Propozycja :
1> Zapraszamy na strzelnicę, może wspólnie wypracujemy jakiś kompromis. Jest wiele rozwiązań. Być może spodoba się Państwu przy okazji rozmów ten rodzaj sportu
2> Strzelnica docelowo będzie bardziej wygłuszona wokół wałów.
3> Dodatkowo własciciele są nawet skłonni zainwestować i zabudować indywidualne stanowiska strzeleckie wewnątrz, szczególnie te dużego kalibru.
Właściciele zadali sobie wiele trudu, żeby doprowadzić tą starą, nieużywaną strzelnicę do stanu używalności. Nie zniszczcie ich wkładu pracy i poświęcenia się dla społeczności Oławy i okolic.
Proszę o cierpliwość i zrozumienie. Dajcie nam trochę czasu !!!!
Wystarczy , że nasze Państwo nie wspiera wiele dyscyplin sportu, a wręcz doprowadza do ich upadku. W naszym kraju musimy dążyć do ich rozwoju, a nie upadku !!!
Andrzej Turczyn cytat:
"Możesz nie wierzyć w Boga. Twoja sprawa. Możesz nie chcieć mieć broni. Twój wybór. Ale gdy Cię ktoś napadnie, natychmiast dzwonisz po kogoś uzbrojonego i modlisz się aby przybył jak najszybciej! "
Mirek kur...
Daj spokój, to żałosne jest co piszesz... Proponuję skupić się na wygłuszeniu strzelnicy i będzie po sprawie, a nie unosić się honorem obrońcy narodu. Strzelnica jest 200m od budynków mieszkalnych i jest oczywiste, że hałas będzie uciążliwy.
Brak
Nie rozumiem jednego?
Co bylo wczesniej strzelnica czy bloki?
Chyba decydujac sie na zakup mieszkania,wiedzial co i gdzie kupuje.
Bylo wybrac inna lokalizacje.
Pozniej Odra bedzie przeszkadzac i trzeba bedzie kijem ja zawracac
Mam nadzieję, że znajdą się ludzie którzy pomogą dwojgu fachowcom poprowadzić te strzelnicę tak aby jednocześnie nie była zanadto uciążliwa dla sąsiadów. Strzały będzie słychać zawsze - bo to jest strzelnica na wolnym powietrzu. Chodzi o to żeby im i okolicznym mieszkańcom pomóc, a nie zdusić w zarodku inicjatywę, która jak widać ma wielu chętnych.
Wszystkie formalności zostały załatwione,tj.regulamin,teren po starej żwirowni,żadnych przeszkód oprócz....mieszkańców,wystosowali pismo ze nie chcą strzelnicy no i wszystko stanęło.Mam pismo od wójta i termin do 10 października ,jako sprawa o szczególnie skomplikowanym charakterze.I chyba głową muru się nie przebije.
m.majchrzak
| This discussion has been closed. |