Samą miłością dzieci nie nakarmimy.
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#1 Jun 24, 2012, 10:49
Mam nadzieję, że to otworzy oczy tym co trzeba.
Gość#2 Jun 24, 2012, 11:28
Apeluję do polskich parlamentarzystów, żeby nie zajmowali się zarodkami i inwitro tylko dziećmi niepełnosprawnymi, które urodziły się i nie mają środków na przeżycie, leczenie, edukację i rehabilitację.
Gość#3 Jun 24, 2012, 11:35
W pełni się zgadzam.
Gość#4 Jun 24, 2012, 11:36
w Polsce głęboko niepełnosprawni otrzymują 597 złotych renty socjalnej czyli ok. 120 EURO
Gość#5 Jun 24, 2012, 12:51
zgadzm sie.Zasilek pielegnacyjny juz 7 lat nawet zlotowki nie byl podwazszany,Wstyd panie premierze!!!Zapewne przypomnisz sobie o nas za 3 lata jak beeda nastepne wybory.
Gość#6 Jun 24, 2012, 13:02
w pełni się zgadzam i popieram
Gość#7 Jun 24, 2012, 13:45
Bardzo proszę o pomoc naszej sprawy.
Gość#8 Jun 24, 2012, 14:01
uwazam komentarz za zbedny nic ujac bo wszystko to prawda
Gość#9 Jun 24, 2012, 14:55
Realne i szczere odzwierciedlenie naszych warunków życiowych, zgadzam się w stu procentach z tą petycją, nie dane nam jest godnie żyć!!
Gość#10 Jun 24, 2012, 14:58
popieram w stu procentach!!!
graszka#11 Jun 24, 2012, 15:52
popieram w stu procentach, niedostatkiem i biedą nie pomożemy naszym niepełnosprawnym dzieciom, tym małym i tym już dorosłym
Gość#12 Jun 24, 2012, 16:21
Nie spychajcie nas na margines społeczeństwa. Jesteśmy wartościowymi ludźmi, którzy muszą żyć w skrajnej nędzy tylko dlatego, że kochamy swoje Dzieci...
Gość#13 Jun 24, 2012, 17:16
Popierajcie naszą petycje.
Sytuacja rodzin gdzie znajdują się osoby niepełnoprawne jest naprawdę bardzo ciężka
Sytuacja rodzin gdzie znajdują się osoby niepełnoprawne jest naprawdę bardzo ciężka
Gość#14 Jun 24, 2012, 17:52
Od 12 lat nie pracuję, wychowuję niepełnosprawne dziecko.
Gdziekolwiek szukałam pracy odrzucano mnie z powodu 12 letniej przerwy zawodowej i wieku 38 lat, oraz braku statusu bezrobotnej. Oferowana praca na rynku pracy która pozwoliła by nam rodzicom dzieci niepełnosprawnych do pogodzenia opieki nad dzieckiem i pracy zawodowej to umowy zlecenia i umowy o dzieło. Takie umowy nie gwarantują nam ubezpieczenia potrzebnego do leczenia naszych dzieci, zaliczenia takich umów do lat pracy, oraz gwarancji stałych dochodów które są w naszym wypadku najważniejszym aspektem.
Chcąc założyć własną działalność rząd zamknął nam drogę do usamodzielnienia się. Wszelkie dotacje są przyznawane osobom ze statusem bezrobotnego. My rodzice dzieci niepełnosprawnych aby zarejestrować się w PUP musimy zrezygnować ze świadczenia pielęgnacyjnego na rzecz statusu bezrobotnego bez prawa do pobierania zasiłku dla bezrobotnych i czekać nawet rok na przyznanie bezzwrotnej dotacji.
Nie możemy sobie pozwolić na taką sytuację w której przez rok będziemy pozbawieni nawet marnych 520 zł ponieważ nie będziemy mieli co dać naszym dzieciom jeść ani nie będziemy mieli za co je leczyć.
Pożyczki z unii nisko oprocentowane również mogą otrzymać osoby ze statusem bezrobotnego oraz osoby posiadające już własną działalność gospodarczą jednak w momencie potknięcia i zamknięcia działalności my rodzice pozostajemy z wielkim kredytem który musimy spłacać do końca zycia. !!!!!
NIE ZGADZAM SIĘ NA ZAWODOWĄ EUTANAZJĘ MOJEJ OSOBY !!!
Gdziekolwiek szukałam pracy odrzucano mnie z powodu 12 letniej przerwy zawodowej i wieku 38 lat, oraz braku statusu bezrobotnej. Oferowana praca na rynku pracy która pozwoliła by nam rodzicom dzieci niepełnosprawnych do pogodzenia opieki nad dzieckiem i pracy zawodowej to umowy zlecenia i umowy o dzieło. Takie umowy nie gwarantują nam ubezpieczenia potrzebnego do leczenia naszych dzieci, zaliczenia takich umów do lat pracy, oraz gwarancji stałych dochodów które są w naszym wypadku najważniejszym aspektem.
Chcąc założyć własną działalność rząd zamknął nam drogę do usamodzielnienia się. Wszelkie dotacje są przyznawane osobom ze statusem bezrobotnego. My rodzice dzieci niepełnosprawnych aby zarejestrować się w PUP musimy zrezygnować ze świadczenia pielęgnacyjnego na rzecz statusu bezrobotnego bez prawa do pobierania zasiłku dla bezrobotnych i czekać nawet rok na przyznanie bezzwrotnej dotacji.
Nie możemy sobie pozwolić na taką sytuację w której przez rok będziemy pozbawieni nawet marnych 520 zł ponieważ nie będziemy mieli co dać naszym dzieciom jeść ani nie będziemy mieli za co je leczyć.
Pożyczki z unii nisko oprocentowane również mogą otrzymać osoby ze statusem bezrobotnego oraz osoby posiadające już własną działalność gospodarczą jednak w momencie potknięcia i zamknięcia działalności my rodzice pozostajemy z wielkim kredytem który musimy spłacać do końca zycia. !!!!!
NIE ZGADZAM SIĘ NA ZAWODOWĄ EUTANAZJĘ MOJEJ OSOBY !!!
Gość#15 Jun 24, 2012, 18:26
Trzeba pokazac całej Europie i na swiecie że w Polsce Niepełnosprawne Dzieci i ich rodziny maja GŁODOWE swiadczenia
Gość#16 Jun 24, 2012, 19:11
Popieram !!!!!!!!!!!
Gość#17 Jun 24, 2012, 19:50
Re:
<
ja niewierze że otworzy to oczy gdyby chodziło sobie dac podwyzki to znależli by pieniądze a tak będzie jak zawsze że niema
ja niewierze że otworzy to oczy gdyby chodziło sobie dac podwyzki to znależli by pieniądze a tak będzie jak zawsze że niema
Gość#18 Jun 24, 2012, 20:28
jednym słowem -głoduję
Gość#19 Jun 24, 2012, 21:22
Tragiczne jest to jak nasz kraj coraz bardziej staje się antypaństewm dla swoich najsłabszych, często bardzo doświadczonych przez los obywateli
Gość#20 Jun 24, 2012, 21:33
Ważna sprawa! To oburzające, że najbardziej poszkodowani w naszym kraju nie mogą liczyć na pomoc!
Gość#21 Jun 24, 2012, 21:47
Jestem mamą zdrowych dzieci, ale z całego serca popieram i podpisuję petycję!
tina#23 Jun 24, 2012, 22:15
100% poparcia!!!
hanka#24 Jun 24, 2012, 22:24
Popieram.
Gość#25 Jun 24, 2012, 22:24
Musimy walczyć o prawo do godnego życia dla nas i naszych dzieci.
| This discussion has been closed. |