TAK DLA GIMNAZJUM
Skontaktuj się z autorem petycji
Nowa ekipa rządząca takimi decyzjami doprowadzi kraj do ruiny, nie tylko finansowej.
Mój wnuk poszedł w tym roku do szkoły i nie wyobrażam sobie w jednym budynku ganiających i krzyczących na przerwach maluchów i 14 - 15 latków.
Młodzież, która przychodzi do gimnazjum staje się dojrzalsza niż w podstawówce, bardziej samodzielna.
W ośmioklasowej podstawówce dzieci z 7 i 8 klasy były mało zauważane, w gimnazjum dostają 100% uwagi
Zgadzam się z: "System edukacji jest formą strategii długofalowej i nie powinien być bezustannie zmieniany. Brak konsekwencji jest bardzo destruktywny i szkodzi interesom dzieci, rodziców oraz Państwa."
Jestem nauczycielem z ponad 10 letnim stażem i to w gimnazjum. Jestem za likwidacją gimnazjów.
Re:
Może szkoła nie jest odpowiednim miejscem pracy dla Ciebie. Przyznam, że wiek gimnazjalny jest trudnym okresem w życiu młodego człowieka. Trudno jest zapracować na jego autorytet, ale jest to wykonalne. Trzeba pamiętać, że ten młody burzliwie dojrzewajacy nastolatek to czlowiek, który ma swoje uczucia, czasem problemy. Nie jest natomiast bezrozumnym przedmiotem.
Uważam, że gimnazja, mimo trudnego początku, sprawdziły się.
| This discussion has been closed. |