Technicy elektroradiologii ponownie do Trybunału Konstytucyjnego
Skontaktuj się z autorem petycji
Sytuacja techników elektroradiologów jest bardzo zła. Znikąd pomocy, brak podwyżek, nie jesteśmy nawet zawodem medycznym. Szkolimy się, aparatura są coraz bardziej skomplikowana, obsługujemy tomografy, rezonans, często pracujemy w nocy na dyżurach. Nasza praca jest odpowiedzialna i stresująca ze wgl. na narażenie pacjentów i niemożność powtórzenia badania. Nikt tego nie docenia i nie widzi. Jesteśmy osłami do czarnej roboty. Krótszy czas pracy pozwalał na odpoczynek albo na dodatkową pracę przy tak niskiej płacy. Teraz jest tragicznie. Pracuję 35 lat i nie mam już siły pracować dodatkowo, a zwiększony czas pracy spowodował obniżenie stawki godzinowej i dostaję obecnie MNIEJ pieniędzy za dyżury!!!! Zakład pracy nie dołożył ani grosza!!!! Pielęgniarki- podwyżka, lekarze- regularne podwyżki, nas zwalniają z pracy!!!! Jak długo tak jeszcze będzie!!!! Zabrano nam nasze nabyte prawa!!! 30 lat pracowałam po 5 godzin dziennie, teraz mam 55 lat i tyram po 12 godzin i pracy jest ogrom!!!
Czy to jest uczciwe?
Re: majka
Ja pracuję w pracowni Hemodynamiki i nigdy nie miałem skróconego czasu a pilęgniarki mają to oszutwo ale to zawdzięczmy naszemu kierownictwu więcej kasy dla nich
Zgadzam się z wypowiedziami moich Kolezanek i Kolegów. Tak samo czuję się oszukana, pracuje w zawodzie 25 lat, zarobki niskie. Diagnostyka to podstawa w każdym szpitalu!!! dynamicznie rozwijająca się. Ważne procedury, kontrola jakości, nowe przepisy, a gdzie w tym wszystkim jesteśmy MY ?
Kochani macie jakieś nadzieje że nowa władza coś zmieni? Nie liczcie na to znjadzcie adwokata w celu:
1. Złożenia skargi do TK - specem i jest Pan mecenas J. Bąbka.
2. Dalej do ETS. bo wymiar czasu pracy dla radilologów to zmuszanie ustawowe do narażania życia i zdrowia.
Pozdrawiam
Chemik technolog
Powodzenia w walce o zycie i zdrowie.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz,skoro promienie przestały być szkodliwe dla personelu obsługującego ,jak ma się dotego "prawo atomowe",szkolenie ,które należy odbywać co 5 lat,chronić pacjentów? Absurd goni absurd,przecież nie wsystkie placówki pracują na super nowoczesnym sprzęcie.
A o pielegniarkach pracujacych w radiologi nikt nie pamieta
Czesto stoimy bezposrednio w promieniowaniu po kilka godzin w pracowniach badan naczyniowych .Prosze wspomnijcie tez o nas
ochrona praw nabytych
pozbawieni zostaliśmy naszych praw, do tego bezprawnie nie podniesiono nam zarobków, takie działanie poprzedniej władzy to skandal... domagajmy się i walczmy o swoje
| This discussion has been closed. |