Petycjeonline.com

W SPRAWIE TEATRU MIEJSKIEGO W LESZNIE

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#1 Nov 21, 2015, 11:45
Odpowiedz najprostsza z prostych: Dlatego podpisałam, bo argumentacja autorów petycji jest całkowicie zgodna z tym, co i ja myślę o potrzebie rozwoju właśnie takiej formy kultury w moim mieście.
Gość#2 Nov 22, 2015, 11:43
Kultury nigdy dość. Każda taka inicjatywa warta jest poparcia.
Gość#3 Nov 22, 2015, 20:21
Teatr to kultura , a kulturę warto wspierać i dać jej możliwość rozwoju , żeby młodzież miała dostęp do sztuki na najwyższym poziomie
Gość#4 Nov 22, 2015, 20:40
Sztuka to wolność. Ze sztuką trzeba obcować. Czy jest lepsze miejsce niż teatr? Ludzie z mniejszych ośrodków (małych miast i wsi), też powinni mieć tę możliwość.
Gość#5 Nov 23, 2015, 09:29
Niezależnie od kwestii kulturowych, bardzo spodobało mi się w tej petycji podkreślenie konieczności wyróżnienia Leszna na tle innych miejscowości. Znalezienie ciekawych wyróżników przyciągających do Leszna ludzi, powinno korzystnie wpłynąć na jego wizerunek i rozwój.
Gość#6 Nov 23, 2015, 09:32
Odrobinę KULTURY przyda się w tym mieście!
Gość#7 Nov 23, 2015, 09:46
Nie rozumie dyskusji czy ma być teatr w Lesznie. jest to tak oczywiste, a osoby temu przeciwne powinny się wstydzić. Promocja miasta przez kulturę jest nieoceniona. Skoro można sponsorować żużel, to może część tych pieniędzy przekazać na kulturę, a może przeciwnicy teatru się boją, że sztuka im zaszkodzi.
Przypomniała mi się sekwencja z filmu:"Trudno o kulturę kiedy ma się przed sobą taką sztukę"- mam tu na myśli przeciwników teatru.
Gość#8 Nov 23, 2015, 11:56
„Jak sztuka w teatrze, tak życie; ważne nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana”. Teatr odmienia patrzenie na świat. Mamy sposobność oglądać wirtuozerię sztuki aktorskiej. Teatr jest po to żeby wszystko odmienić.
Gość#9 Nov 24, 2015, 15:39
Kocham teatr z widowni że sceny po prostu w każdym calu
Gość#10 Nov 24, 2015, 19:42
Uważam że to bardzo dobry pomysł.
Gość#11 Nov 25, 2015, 09:55
BYŁABYM DUMNA GDYBY W NASZYM MIEŚCIE FUNKCJONOWAŁ TEATR MIEJSKI.
UWAŻAM, IŻ NIE NALEŻY SZCZĘDZIĆ NAKŁADÓW NA KULTURĘ. JEST ONA ISTOTNYM ELEMENTEM ŻYCIA SPOŁECZNEGO. W LESZNIE ISTNIEJE DUŻA GRUPA OSÓB "GŁODNYCH" KONTAKTU ZE SZTUKĄ I WYDAJE MI SIĘ, ŻE DZIĘKI WŁASNEMU TEATROWI TA GRUPA SZYBKO SIĘ POWIĘKSZY. TEATR TO UMOŻLIWIENIE SZERSZEGO KONTAKTU ZE SZTUKĄ NASZEJ MŁODZIEŻY DLA KTÓREJ DOTYCHCZASOWE PROPOZYCJE KULTURALNE SĄ U NAS ŻE TAK POWIEM NIEKOMPLETNE. W MOIM OTOCZENIU NIE MA OSÓB NIEPRZYCHYLNYCH INICJATYWIE POWSTANIA W LESZNIE TEATRU MIEJSKIEGO - WRĘCZ PRZECIWNIE WSZYSCY CZEKAMY Z UTĘSKNIENIEM NA POZYTYWNE DECYZJE W TEJ BARDZO WAŻNIEJ DLA NASZEJ LESZCZYŃSKIEJ SPOŁECZNOŚCI SPRAWIE.
Gość#12 Nov 25, 2015, 16:20
Leszno ma historyczne tradycje teatralne... a poza tym tak duże miasto powinno mieć swój teatr i ambicje kulturalne :)))