Petycjeonline.com

Zwiększenie częstotliwości linii 126

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#26 Dec 07, 2013, 18:29
Z Banina robi się miasto i komunikacja jest potrzebna częściej w godzinach szczytu a jak jedzie do Żukowa to autobus cały nabity jedzie ze ledwo da się wsiąść albo czeka na następny 126

This comment has been removed by the author of the petition.

sk#28 Dec 08, 2013, 10:53

brak autobusu między 19.30 a 21.30

Jedne z najbardziej poszkodowanych osób, to te, które kończą zajęcia lub pracę o godzinie 19.30. Muszą czekać na autobus aż D W I E godziny!
Gość#29 Dec 08, 2013, 16:08
tez podrozuje tym autobusem i prosze o zwiekszenie czesttliwosci
Gość#30 Dec 08, 2013, 19:01
Proszę o zwiększenie częstotliwości linii 126.
Kaja#31 Dec 09, 2013, 07:52

Błaganie

Nawet nie prosimy My BŁAGAMY o pomoc w tej sprawie. Mam nadzieję, że ktoś też pomyśli o połączeniu linii 126 z przyszłym przystankiem PKM-bo 5km na przystanek to jakaś paranoja/!1!1. Chcę się cieszyć że mieszkam a Baninie, ale narazie ...żałuję :(
Gość#32 Dec 09, 2013, 14:35
Sprawa jest warta poparcia, bo jest potrzebna.
Nawoływanie w mediach do korzystania ze środków komunikacji zbiorowej ma się nijak do problemów jaki wiążą się z podróżowaniem linią 126.
Dla wielu osób nie jest to też wyłącznie wybór ekologiczny lecz przede wszystkim ekonomiczny.
Gość#33 Dec 09, 2013, 19:11
Może w końcu nie będę musiała czekać na wszystko, bo mi nie pasuje inny autobus
Marcin#34 Dec 12, 2013, 00:41

Koniecznie 126 i nocny

Konieczne jest zwiększenie częstotliwości kursów 126 do Żukowa (powinien być co 20 minut i to do Żukowa a nie tylko do centrum Banina). Przy aktualnej częstotliwości kursów to można powiedzieć że komunikacja (np. Banino-Pszenna i dalej) z Trójmiastem praktycznie nie istnieje. Nie mówiąc już o tym, że autobusy potrafią się spóźniać i po 45 minut albo nie przyjeżdżać wogóle.
Konieczne jest też wprowadzenie jakichś kursów nocnych z/do Trójmiasta. Aktualnie jedyny sposób dotarcia późnym wieczorem/w nocy, to "z buta" przez las z Osowej (dobre 6-7 kilometrów) albo bardzo drogie taksówki.
godzilla#35 Dec 12, 2013, 22:34

dojazdy

Moja córka marzy o tym aby się stąd wyprowadzić!!!!! a to wszystko przez autobus 126, którego jawnie nienawidzi, bo ogranicza jej życie!!! Musi wyjść z domu o 6 rano żeby dojechac na uczelnię i wrócić ostatnim czyli ok. 22. Zycie studenckie w autobusie zamiast z rówieśnikami z Gdańska. I jak tu nie czuć się wykluczoną?
Gość#36 Dec 13, 2013, 10:48
Może petycja powinna zostać przedstawiona p.Burmistrzowi , a następnie powinien zrobić całodniowy kurs autobusem linii-126 , aby się przekonać w jakich warunkach podróżują Jego szanowni wyborcy .
pasażer
Mieszkaniec Banina#37 Dec 14, 2013, 15:53

Petycja

Proponuję jak najbardziej nagłośnić tę petycję, bo jeszcze niewiele osób wie o tej akcji, a głosów byłoby dużo więcej. Poza tym uważam że należy zmienić rozkład jazdy, nie tylko częstotliwość. Pierwszy autobus powinien jechać przed 5 rano a nie jak teraz 5:04. Wierzcie mi, że na 6 do pracy w centrum Gdańska nigdy nie zdążyłem. Zmuszony jestem utrzymywać dwa samochody, bo komunikacja z Gdańskiem leży. Płacę podatki tutaj w gminie, więc mam prawo wymagać dobrej komunikacji z przygraniczną miejscowością. Poza tym za kartę miejską w Gdańsku z rozszerzeniem na naszą gminę i tak się płaci dodatkowo, więc niejako już płacimy za linię 126. Z tego co widziałem jaka ilość pasażerów codziennie jeździ w kółko autobusem 126 - nie są to małe pieniądze. Widocznie mamy beznadziejnie kiepskie władze, które nie potrafią skutecznie negocjować z ZTM i rżną nas w bambuko na całej linii. Podobnie zresztą jest ze śmieciami... ale to inna bajka!
Tomuś#38 Feb 06, 2014, 10:30
Po Osowie ma jeździć mały autobusik czy nie by mógł by jeździć on z Osowy przez Barniewice do Banina by poprawiło to mieszkańcom Banina połączenie z Gd-Oliwą po przez linię 169 oraz z Gdynią po przez 171 i z Dworcem Głównym 210 a latem można by było z dziećmi jechać do ZOO
napisałem do rady Osowy czy by dało radę takie coś zrobić a oni mi napisali ze to by był dobry pomysł tylko ze Gmina Żukowo by musiała tez coś od siebie do tego dodać a jak wszyscy wiemy ze z tym będzie problem bo nawet jeszcze nie dostałem odpowiedzi od naszej szanownej pani sołtys Banina.
Gość#39 Oct 08, 2014, 06:54

Re: Ja tez popieram

#1: -   Jak to że dzieci nie maja czym do szkoły dojechać? Autobus z pszennej jedzie o 7.02 jak dziecko ma na 8 do szkoły to kibluje 40 min pod klasa a w druga stronę wraca na piechotę bo autobusy na pszenna urywają się pomiędzy 10 a 15