Kategoryczne NIE dla ELEKTROCIEPŁOWNI O MOCY 3,4 MW w strefie ochrony uzdrowiskowej A w Solcu-Zdrój .

Jako mieszkańcy,przedsiębiorcy i miłośnicy soleckiej siarki kategorycznie sprzeciwiamy się budowie obiektu przemysłowego - ELEKTROCIEPŁOWNI O MOCY 3,4 MW w strefie ochrony uzdrowiskowej A w Solcu-Zdrój .Obawiamy się , że nasza mała ojczyzna straci statut uzdrowiska przez błędne decyzje urzędników ,a Solec -Zdrój przestanie być oazą ciszy zachwycającą pięknymi krajobrazami i malowniczymi zachodami słońca . Kojarzony będzie z kominami przemysłowymi i hałasem .Każdy z czterech generatorów planowanej ELEKTROCIEPŁOWNII będzie wytwarzać hałas 98db !!!

Ten obiekt nigdy nie powinien powstać w samym centrum miejscowości uzdrowiskowej .Kuracjusze i mieszkańcy mają przed sobą perspektywę hałasu i kominów .

Przedsiębiorca dostał pozwolenie na budowę, mimo że ustawa uzdrowiskowa nie dopuszcza wznoszenia zakładów przemysłowych w uzdrowiskowej strefie A !!! Biznesmen chce zbudować elektrociepłownię, której moc wielokrotnie przewyższa zapotrzebowanie prowadzonej przez niego działalności uzdrowiskowej .Nadmiar powstałej energii ma być sprzedawany .Buduje więc obiekt nie na potrzeby własne ,ale planuje zakład przemysłowy .Przed wydaniem zgód odstąpiono od sporządzenia opinii oddziaływania na środowisko, a w konsekwencji NIE PRZEPROWADZONO KONSULTACJI SPOŁECZNYCH .Nie pytano nas o zdanie !!!

Wyrażamy swój kategoryczny sprzeciw,MÓWIMY NIE DLA ELEKTROCIEPŁOWNI W SOLCU-ZDROJU !!!

Chcesz zapoznać się z powyższym problemem -obejrzyj i oceń .

Prosimy o wsparcie i o Twój podpis .

Agnieszka Grabowska    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Agnieszka Grabowska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.