Likwidacja II strefy w Wasilkowie

Dziś doszła do nas wiadomość, że burmistrz Supraśla doszedł do porozumienia z prezydentem Bialegostoku Tadeuszem Truskolaskim w sprawie likwidacji II strefy na trasie Białystok - Supraśl i Supraśl - Białystok. My, jako mieszkańcy Wasilkowa żądamy podobnego rozwiązania. Wasilków znajduje się w niewielkiej odległości od Białegostoku. Od granicy do granicy mamy 3 km. II strefa to 5 przystanków jazdy po Wasilkowie. Bilet normalny kosztuje 2,40 zł, podczas gdy jadąc z Wasilkowa na dworzec PKP zapłacimy (22 przystanki od Cmentarza Pętli) 2,80 zł. Składamy zatem do Urzędu Miejskiego w Wasilkowie petycję podpisaną przez mieszkańców Wasilkowa i żądamy I strefy na trasie Wasilków - Białystok i Białystok - Wasilków.

Justyna Nosorowska    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Justyna Nosorowska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.