Murem za dyrekcją i nauczycielami z SP1 Dobczyce

My, mieszkańcy Dobczyc, rodzice uczniów i społeczność powiatu myślenickiego ,

czujemy się w obowiązku zareagować na niesprawiedliwe podejście kuratorium do sytuacji, jaka miała miejsce podczas spotkania „Tour de Konstytucja” na rynku w Dobczycach, dnia 8 czerwca 2021 roku. Pragniemy wesprzeć i w pełni popieramy działalność nauczycieli i dyrekcji, którymi kierowały dobre intencje przekazania uczniom wiedzy o prawach, wolności i Konstytucji. Uważamy, że w dobie zamknięcia i pandemii „żywe lekcje” są jak najbardziej pozytywne dla zdrowia fizycznego i psychicznego młodzieży i powinny być jak najczęściej propagowane. Jednocześnie jesteśmy zdruzgotani tym, jak lata poświęcenia w opiece i wychowaniu młodzieży mogą zostać zniszczone przez jedno nieporozumienie, które, jak sądzimy, może mieć oddźwięk czysto polityczny.

Dlatego z pełną świadomością pragniemy wesprzeć nauczycieli i dyrekcję szkoły Podstawowej nr 1 w Dobczycach. Zwracamy się z apelem i zarazem prośbą o zaniechanie jakichkolwiek pochopnych działań wobec nauczycieli i dyrekcji szkoły, w tym w szczególności wszelkich potencjalnych nagan i zwolnień.

Rodzice uczniów, mieszkańcy Dobczyc i społeczność powiatu myślenickiego.
PETYCJA1.jpg

Podpisując, upoważniam Rodzice ucznów do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.