#muremzalo2

Drodzy Uczniowie, szanowni Rodzice, kochani Nauczyciele, nasi wspaniali Absolwenci, szanowni mieszkańcy! Ze smutkiem przyjęliśmy informację o planowanej likwidacji II Liceum Ogólnokształcącego im. Czesława Miłosza w Jaworznie przy ul. Marii Skłodowskiej Curie 6 przez władze naszego miasta. Uważamy ten pomysł za całkowicie absurdalny, nieprzemyślany, bezsensowny. Jako społeczność uczniowska naszej szkoły jesteśmy oburzeni planem likwidacji najlepszego liceum w Jaworznie, które od wielu lat szczyci się wysokimi wynikami egzaminów maturalnych, osiągnięciami na skalę krajową, w tym uplasowanie naszej szkoły w prestiżowym rankingu "Perspektyw" najlepszych liceów w Polsce oraz bardzo wysoką zdawalnością matur ( w tym roku 98,9%!!!). Nie widzimy żadnego sensownego uzasadnienia i wytłumaczenia DLACZEGO KTOŚ CHCE ZLIKWIDOWAĆ DOBRĄ SZKOŁĘ?!

Zwracamy się do Państwa z prośbą o poparcie powyższej inicjatywy i złożenie podpisu online.

Liczymy na Państwa wsparcie. Zróbmy to wspólnie dla uczniów, dla naszych nauczycieli i dla Jaworzna.

#muremzalo2

Samorząd uczniowski LO2 w Jaworznie    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Samorząd uczniowski LO2 w Jaworznie do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.