NIE dla Mai Sablewskiej w X Factor

My, niżej podpisani, apelujemy do kierownictwa telewizji TVN o usunięcie pani Mai Sablewskiej ze stanowiska jurorki programu X Factor oraz zaprzestanie jej promowania w programach wyżej wymienionej stacji.
Uważamy, że pani Maja Sablewska nie posiada merytorycznej wiedzy oraz doświadczenia koniecznego do pełnienia roli jurora, będącego autorytetem dla młodych artystów.

Obecnie pani Sablewska przedstawiania jest jako była menedżerka gwiazd. Każda z jej byłych podopiecznych publicznie wyraziła swe niezadowolenie z jej usług. Rzucano wręcz podejrzenia jakoby dopuściła się ona nadużycia finansowego w stosunku do jednej z klientek. Taka osoba, nie powinna być promowana przez władze jednej z największych stacji telewizyjnych w kraju.

Była menadżerką Edyty Górniak, jednej z najlepszych, najbardziej cenionych i utalentowanych polskich wokalistek. Jednak podczas ponad rocznej współpracy z nią, nie osiągnęła ona nic, a wręcz zniszczyła image, nad którym artystka pracowała latami.
Historia współpracy z panią Edytą Górniak jest idealnym przykładem braku kompetencji i wiedzy, koniecznej do wykonywania zawodu menadżera oraz jurora.

Pani Maja Sablewska nie raz pokazała, że nie tylko język angielski pozostaje dla niej nieodkrytą tajemnicą. Pani juror niezbyt płynnie posługuje się również językiem ojczystym. Niejednokrotnie mieliśmy wątpliwą przyjemność obserwować jej spektakularne, językowe wpadki na wizji.
Takie sytuacje są skandaliczne i nie powinny mieć miejsca.

Nie chcemy aby nasze dzieci uczyły się języka od kogoś, kto mówi "fszysko", "czeba" oraz "zeszłeś".

Osoby utalentowane, zasługują na to, by były oceniane przez doświadczonych oraz uznanych fachowców - nie amatorów z przerośniętym ego. To bardzo krzywdzące.

Jako widzowie programu X Factor, zniesmaczeni zachowaniem pani Mai Sablewskiej oraz jej brakiem kompetencji, wyrażamy stanowczy sprzeciw wobec promowania jej przez stacje TVN.