"NIE" dla przeniesienie RockNocy do Amfiteatru Miejskiego w Wągrowcu!

RockNoc to jedna z najważniejszych imprez muzycznych w regionie. Od kilku lat notująca ogromny progres - głównie dzięki zmianie lokacji i ciągłemu rozwojowi imprezy pod każdym kątem - począwszy od większego stadionu, przez gastronomię, na rozszerzeniu imprezy do dwóch dni kończąc. Do Wagrowca zjeżdżały największe gwiazdy polskiej sceny muzycznej!

Niestety - w tym roku władze miasta chcą ograniczyć rozwój imprezy i PRZENIEŚĆ JĄ do niewielkiego obiektu, jakim jest Amfiteatr Miejski.

Jest to ogromny cios dla organizatorów - oznacza on:
- radykalne zmniejszenie liczby uczestników festiwalu

- konieczność zakończenia koncertu ok. 22:00

- ogranizacja koncertów rockowych w centrum miasta, tuż przy prywatnych posesjach

- organizacje koncertów rockowych w miejscu, gdzie są niemal wyłącznie miejsca siedzące.

Jednym słowem - tragedia. Tworząc niniejszą petycję, daję wam prawo głosu - a wszelkie prawa do niej przekazuje organizacji ZAŁOGA 62100, która od lat organizuje to wspaniałe wydarzenie.

Pokażmy władzom miasta, że nie godzimy się na takie niszczenie wydarzeń kulturalnych, które były chlubą miasta!

Składając podpis, uprawniam Konstancja do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.