NIE dla strony Facebookowej " Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych"

Strona Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych (dalej nazywany w skrócie "omzrik)" jest stroną zajmującą się ściganiem przestępstw i wykroczeń, które zawarte są w nazwie tejże strony.

Niestety ale z czasem ośrodek zaczął wchodzić w butach w sfery życia, do których jako organizacja o innym profilu nie powinna tego robić. Wieloktronie ośodek wpływał na opinię publiczną publikując posty ukazujące złe strony partii rządzącej, która na ich nieszczęście jest prawicowa. Krótko przed wyborami do europarlamentu, które odbędą się 26 maja 2019 roku opublikowali posty dotyczące Janusza Korwina-Mikkego (które miały związek z profilem tejże strony) oraz udostępnili post zaprzyjaśnionego profilu "OKO.press". Post ten ukazywał "aferę", w której udział brał Pan Andruszkiewicz. Oskarżony był o promowaniu się na stronie udostępniajaćej fake newsy. Post ten nijak pasuje do profilu ośrodka i był perfidną zagrywką aby przekierować opinię publiczną (zwolenników omzrik'a) w każdą inną stronę oprócz tej , której nie popiera ośrodek. Wracając do Pana Korwina. Ośrodek, który sam też nie lubi fake newsów też korzysta z nie lepszych zagrywek. Udostępniają posty niepełne i z nieprawdziwymi informacjami (przykład poniżej)

Screenshot_31.png

Post mówiący o pewnym zamknięciu Korwina oraz ,że już teraz zajmuje się nim prokuratura. Ośrodkowi niestety brakuje wiedzy (lub nie chce jej przekazać aby popracie dla "Króla" spadło) na temat pracy prokuratury. W momencie zgłoszenia możliwości popełnienia przestępstwa, prokuratura stara sie znaleźć jakiś powód do wszczęcia śledztwa. Czas od zgłoszenia możliwości dokonania przestępstwa do rozpoczęcia śledźtwa to nawet kilka tygodni. Post ten nie byłby dziwny (Korwin już wcześniej pokazywał jakie ma zdanie na temat ludzi innej narodowości czy orientacji) gdyby nie czas, w którym zdecydowali się podjąć kroki i pokazać wszystkim jak walczą z faszyzmem i rasizmem. Przypominam, 26 maja wybory.

Fragment postu ukazujący działania OKO.press

Screenshot_119.png

Post powyżej nijak pasuje do profilu organizacji. Zwykła zaczepka i wpływanie na publikę aby nie głosowali na osobę, która jest wrogiem ośrodka.

Druga sprawa, która demaskuje ośrodek jako organizację, która bardziej szkodzi niż komukolwiek pomogła. Nie będę się rozpisywać ponieważ internet zrobił to lepiej.

Screenshot_43.png

Screenshot_5.png

Screenshot_61.pngScreenshot_71.png

Ostani pukt tej rozprawki. Niszczenie życia i lincz osób, które swoimi słowami wpasowują się w ramy rasisty i ksenofoba.

Od wymierzania sprawiedliwości jest sąd ale ośrodek tego nie rozumie.

Codziennie ośrodek zamieszcza na swojej stronie zrzuty ekranów zdjęć profilowych autorów postów rasistowskich lub obrażajace mniejszości różnej maści. Ośrodek publikuje zdjęcia bez cenzury. Oprócz tego pokazują miejsca zamieszkania, miejsca pracy a co najgorsze imię i nazwisko autora postu. W treściach postów niejednoznacznie nakierowują ludzi do linczu tychże osób. Stosują wobec tych osób epitety, które kreują te osoby jako najgorsze co przytrafiło się Polsce. Generalizują za pomocą tych postów wszystkich Polaków jako rasistów, ksenofobów, marksistów i nienawidzących wszystkich innych oprócz "normalnych, białych polskich patriotów". Oprócz udostępniania tych postów chwalą się tym, że do pracodawców tych osób została już wysłana stosowna wiadomość ukazująca co ich pracownik robi po godzinach w domu w ramach swojego własnego i prywatneg życia. Jest wiele osób, które przez poczynania ośrodka były wyzywane przez ludzi omzrik'a. Na ich stronie na FB można znaleźć dziesiątki postów ze screenami wypowiedzi wraz z zdjęciami autorów.

Screenshot_82.pngScreenshot_9.pngScreenshot_10.pngScreenshot_1110.png

Jako bonus uzupełnię wtrącanie się ośrdoka, którego profilem jest ochrona mniejszości narodowej do polityki. Od momentu ogłoszenia przez PiS ustawy, która zwiększa wiek przyzwolenia do 17 lat ośrodek udostępnił szereg postów, które są przeciwne temu rozwiązaniu. Wystarczy wejść na stronę Omzrik'a aby przekonać się samemu.

TL;DR

1. Ośrodek ingeruję w wybory kierując opinią publiczną na wrogów ośodka.

2. Omzrik porusza tematu nie dotyczące profilu strony. (ingernecja w politykę krajową i ataki na prawicową partię rządzącą.)

3. Stosowanie praktyk "Po trupach do celu" i samosądu. Ośrodek udostępnia szereg postów, które podświadomie zachęcają do linczu osób, które i tak czekają na prawy wyrok sądu. Niszczą tym ludzią kariery zawodowe i psychikę.

4. Nie stosują cenzury, pokazują wszystkie dane osobowe  na widok publiczny stosując przy tym masę negartywnych epiterów. Generalizują wszystkich Polaków jako rasistów i ksenofobów.

5. Są hipokrytami. Bronią wszystkich innych religii orócz tej dominującej w Polsce. (powodzenia w znalezieniu więcej niż 3 postów mówiącej o ochornie chrześcijan na ich stronie) (ps. sam jestem apostatem więc to nie jest ból czterech liter o to, że moja religia jest dyskryminowana na ich stronie)

Ktoś powie, że każdy może mówić co chce. Prosty przykład. Będąc stomatologiem nie pojadę na konwent kardiochirurgów i nie będę ich pouczać w kwestii ich pracy bądź nie będę szukać na nich brudów. Ale skoro każdy chce mówić co chce i jest "wolność słowa" to czemu nie mogę wydać opinii na temat inncyh nacji i nie bać się o to ,że moja wypowiedź nie zostanie udostępniona do setek osób, które za wszelką cenę będą chciały zniszczyć mi zycie?

SUPER BONUS.

Załozycielem Ośrodka jest Rafał Gaweł. Osoba skazana na dwa lata za oszustwa podatkowe. Uciekł do Norwegii i tam stara się o azyl. Stąd te "zamiłowanie" Omzrik'a do polityki. Oczywiście Pan Gaweł chowa swoją ciemną stronę pod osłoną zbudowaną z Ośrodka. Tak na prawdę Omzrik to platforma do atakowania rządu i sądu, którego tak gawełek nie lubi.

Cele:

Zaprszestanie prowadzenia w sposób jaki jest prowadzona strona Omzrik'a

Powody:

Ogólne szkodzenie społeczeństwu. Naruszanie dobrego smaku i kultury osobsitej. samosądy i lincze, mieszanie się do polityki i wyborów, jednostronność i atakowanie wrogów strony.

O MNIE

Sam nie jestem zwolennikiem partii rządzącej. Nie jestem ani katolikiem, ani żydem ani muzułmanem. Jestem po prostu sobą.  Nie lubię bardzo hipokryzjii, wtrącania się w czyjeś życie oraz oczerniania innych, również oprawców. Bóg i sąd jest od karania.

ŹRÓDŁA:

Podpisując, upoważniam Kacper do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.