NIE DLA WYŁĄCZENIA RADIA ANALOGOWEGO UKF W POLSCE!!!!!

Dlaczego KRRIT chce wyłączyć UKF FM? Po pierwsze jakość na FM jest o niebo lepsza niż na DAB+. Po drugie większość odbiorników (również tych najnowszych) nie posiada DAB+, co trzeba będzie dokupywać jakieś przystawki? Po trzecie FM leci dalej niż DAB+, mimo że czasem lekko zaszumi. Po za tym radio to radio, a nie jakiś cyfrowy szmelc. DAB+ też swoje zalety ma (jak np. duża ilość dostępnych stacji), ale to wszystko przecież można słuchać poprzez tuner radia Internetowego (jakość znacznie lepsza niż DAB+). I co ze stacjami tzw. sieciowymi np. Eska, Supernova, Złote Przeboje, będą musieli pewnie przejść na nadawanie jednego sygnału w całej Polsce, bez rozszyć regionalnych, no chyba, że w jednym MUXsie będzie po kilka zdublowanych stacji z innymi rozszyciami regionalnymi. No i stacje lokalne, co z nimi? One często obsługują obszar miasta/gminy/powiatu/podregionu/województwa - i co będzie MUX np. ze wszystkimi stacjami lokalnymi w Województwie, no chyba, że zrobią rozszycia MUXów np. na podregiony (dawne Województwa). DAB+ nie ma też takiego senetymentu przy słuchaniu jak dobrzez nam znane Radio "z powietrza" - analogowe UKF FM. Prościej mówiąc mimo, że to technologia starsza jest o wiele lepsza od tej nowszej.

Wyłączenie FM UKF = Śmierć radia

NIE DLA WYŁĄCZENIA RADIA ANALOGOWEGO UKF W POLSCE!!!!!

Podpisując, upoważniam Jan Kowalski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.