Nie w naszym imieniu/Petycja ws. agresji Izraela na Strefę Gazy

Nie w naszym imieniu

List Otwarty do Prezesa Rady Ministrów Rzeczpospolitej Polskiej Donalda Tuska

Szanowny Panie,

My obywatelki i obywatele Rzeczpospolitej Polskiej wzywamy rząd naszego kraju do natychmiastowego zaprzestania współpracy wojskowej z państwem Izrael, które prowadzi właśnie kolejny atak na kontrolowane przez siebie terytorium Strefy Gazy przy pogwałceniu wszelkich norm prawa międzynarodowego.

Nie godzimy się na masakrę palestyńskich cywilów – dzieci, kobiet, mężczyzn. Nie godzimy się na systematyczne prześladowanie całego narodu i uporczywe odmawianie mu prawa do wolności i samostanowienia. Nie godzimy się by polski rząd w naszym imieniu w jakikolwiek sposób współuczestniczył lub choćby „tylko” nie zajmował stanowiska wobec dokonywanych przez Izrael zbrodni wojennych i możliwych zbrodni przeciwko ludzkości. Dziś właściwą reakcją wobec tego niczym nieusprawiedliwionego ataku na ludność cywilną Stefy Gazy jest natychmiastowe zerwanie polskiej współpracy wojskowej z Izraelem.

Obywatelki i obywatele,

Kampania Solidarności z Palestyną    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.

Otrzymasz e-mail z linkiem potwierdzającym Twój podpis. Sprawdź wiadomości przychodzące (oraz folder ze spamem).