Obrońmy kiosk przy Niepodleglosci/Narbutta

Decyzją Zastępcy Dyrektora Zarządu Dróg Miejskich działającego w imieniu Prezydenta m. st. Warszawy KIOSK ZLOKALIZOWANY PRZY SKRZYŻOWANIU UL. NARBUTTA Z AL. NIEPODLEGŁOŚCI W WARSZAWIE ZOSTANIE ZLIKWIDOWANY w dniu 30 czerwca bieżącego roku.

Decyzja ta została podjęta na podstawie opinii Wydziału Ochrony Krajobrazu Miasta Urzędu m. st.  Warszawy , który uznał, że ZE WZGLĘDU NA UWARUNKOWANIA PRZESTRZENNE NIE ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ DŁUGOTERMINOWEGO FUNKCJONOWANIA KIOSKU w obecnej lokalizacji.

KIOSK w obecnej lokalizacji ISTNIEJE OD CZASÓW PRZEDWOJENNYCH. Od tego czasu UŁATWIA OKOLICZNYM MIESZKAŃCOM ŻYCIE pozwalając na komfortowy zakup niezbędnych artykułów, jest również miejscem codziennych spotkań, w ramach których przekazują sobie dające POCZUCIE LOKALNEJ WSPÓLNOTY życzliwe pozdrowienia.

Kiosk w żaden sposób NIE OGRANICZA RUCHU PIESZYCH NA CHODNIKU, ani wzdłuż Al. Niepodległości, ani wzdłuż ul. Narbutta.

Decyzja została podjęta z CAŁKOWITYM POMINIĘCIEM GŁOSU MIESZKAŃCÓW, któr\y w standardach demokratycznych wyznaczają kierunki lokalnych rozwiązań urbanistycznych, a administracja jedynie je realizuje. Domagamy się od Prezydenta m. st. Warszawy ZMIANY DECYZJI wymuszającej likwidację kiosku.

PANIE PREZYDENCIE, może Pan pokazać, że słucha Pan mieszkańców i poważnie traktuje ich potrzeby!

Podpisując, upoważniam Filip do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.