OCALMY PODWRZESINSKI LAS

Podpisz petycję przeciwko przystąpieniu do sporządzenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla północno-zachodniej obwodnicy miasta Września.  Planowana  trasa  obwodnicy będzie przebiegała przez największy kompleks leśny w okolicy naszego miasta. Nie musimy dodawać, że ten obszar lasu stanowi miejsce rekreacji i wypoczynku wielu Wrześnian, którzy cenią sobie ciszę, świeże powietrze oraz kontakt z przyrodą. Tereny w Psarach Wielkich i Nowym Folwarku, na których ma powstać tak szeroka jezdnia jaką jest obwodnica, zniszczą ostoję dzikich zwierząt, na które wciąż jeszcze   można tam natrafić, nie wspominając  o  leśnej florze, którą można obserwować  o wszystkich porach roku. Zwracamy uwagę, że jest to  miejsce Waszych rowerowych wycieczek, spacerów z rodzinami,  treningów biegowych, przechadzek z psem czy randek. Czy nie jest to pewnego rodzaju atutem  miasta, że mimo jego  szybkiego  rozwoju urbanistycznego i przemysłowego,   mieszkańcy  Wrześni, dosłownie w każdej chwili  mogą skorzystać z relaksu na łonie natury? Jako mieszkańcy Miasta i Gminy Września uważamy, że obszary zalesione i wartościowe przyrodniczo na obszarze Nowego Folwarku i Psar Wielkich powinny być zachowane dla obecnych i przyszłych pokoleń. Jednocześnie wskazujemy, że podmiotem wnoszącym petycję są mieszkańcy ww. miejscowości oraz Wrześni. NF5.jpgNF.jpgNF2.jpgNF3.jpgNF4.jpg

Mieszkańcy Wrześni    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Mieszkańcy Wrześni do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.