ODDAJCIE NAM DYREKTORA

Drodzy Państwo!

W dniu 6 czerwca 2024 r. odbył się konkurs na Dyrektora Państwowej Szkoły Muzycznej I st. im. Aleksandra Tansmana w Łodzi, w którym wystartowała pełniąca urząd od ponad 20 lat Pani Małgorzata Biernacka. Ku niezrozumieniu całej społeczności szkolnej konkurs pozostał nierozstrzygnięty. Jako nauczyciele, pracownicy, rodzice i przyjaciele szkoły nie zgadzamy się z tą decyzją i pragniemy natychmiastowego przywrócenia na stanowisko Pani Małgorzaty Biernackiej.

Pani Dyrektor Małgorzata Biernacka prowadząc szkołę przez ponad 20 lat wykonała tytaniczną pracę, doprowadzając naszą placówkę do wspaniałego rozwoju i zajęcia wysokiej pozycji na mapie szkolnictwa artystycznego w Polsce. Jej działania doprowadziły do długo wyczekiwanej przez całą społeczność szkolną zmiany organu prowadzącego z Wydziału Edukacji Urzędu Miasta Łodzi pod skrzydła Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, z czego jesteśmy dumni.

Znajomość problematyki i specyfiki zarządzania tak rozległą placówką (kształcącą każdego roku około 600 dzieci w trzech różnych lokalizacjach Łodzi) jest bezcenną wartością, która sprawia, że nasza instytucja funkcjonuje efektywnie, czego dowodem są liczne osiągnięcia artystyczne naszych uczniów w prestiżowych konkursach o zasięgu ogólnopolskim i międzynarodowym.

Pani Dyrektor Małgorzata Biernacka jest dla nas źródłem inspiracji w działaniach zawodowych i artystycznych oraz gwarantem możliwości ich realizacji, co przekłada się bezpośrednio na dalszy rozwój naszej szkoły.

Jako społeczność szkolna zwracamy się do Państwa o okazanie wsparcia Pani Dyrektor i podpisanie petycji o przywrócenie na stanowisko Dyrektora Państwowej Szkoły Muzycznej I stopnia im. Aleksandra Tansmana w Łodzi Panią Małgorzatę Biernacką.

Podpisując, akceptuję, że Martyna Pietrzak będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: