Odwołanie części praktycznej egzaminu zawodowego 2020r.

Ze względu na pandemię koronawirusa w naszym kraju, placówki szkolne zostały zamknięte do odwołania. Przez ten fakt uczniowie nie mogą brać udziału w praktycznych zajęciach z przedmiotów zawodowych z których później są rozliczani w formie egzaminu zawodowego.
Część praktyczna wcześniej wymienionego egzaminu zawodowego wymaga od ucznia umiejętności, których nabywa w szkole pracując z drogim oraz wyspecjalizowanym sprzętem na który nie każdy może sobie pozwolić by móc pracować i szkolić się osobicie w domu. Urządzenia które są nam potrzebne do nauki znajdują się w specjalnie przygotowanych klasopracowniach informatycznych. Bez szkoły jesteśmy pozbawieni możliwości nauki przedmiotów praktycznych. Do ćwiczeń które musimy wykonywać nie raz potrzebne są dwa stanowiska komputerowe oraz zewnętrzne urządzenia. Trzeba również zauważyć że straciliśmy dużo lekcji które miały nas przygotować do egzaminu zawodowego i znajdujemy się w podobnej sytuacji jak tegoroczni maturzyści

Uczniowie Technikum    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Uczniowie Technikum do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.