odwolanie matur ustnych

Myślę, że przez obecny czas pandemii, maturzyści już teraz stresują się egzaminem do matur, który nastąpi w roku 2021 . Nie wiemy co nowy rok przyniesie, bo wszystko zmienia się dramatycznym tempie, ta niepewność wiąże się też z dodatkowym stresem, który wierzę, że jesteśmy w stanie zmniejszyć przez odwołanie matury ustnych też w tym roku szkolnym.

Tak, dokładnie. Niestety program CKE nie zostanie zmieniony; jedynie w przypadku kolejnej fali epidemii i podobnych zagrożeń moglibyśmy spodziewać się zmiany planu egzaminów.

Nikt nie mówi tutaj o osobach starszych , którzy pracują i nie chodzą już do szkoły .Są to osoby , które ukończyły rocznik owo szkołę dawno .Niepewność zorganizowania matury ustnej dotyka również nauczycieli. Na przykładzie roku ubiegłego uważają, że przygotowanie do ustnych był straconym czasem, ale to nie była niczyja wina, nikt nie wiedział we wrześniu ubiegłego roku, że zacznie się pandemia.

W tym roku nauczyciele nie wiedzą czy brać się za przygotowanie uczniów do ustnych, czy w marcu ich nie odwołają. Piszę petycje w imieniu starszych roczników , którzy ukończyli szkołe ,atakże dla tych , którzy są w obecnej i chcą zdawać w tym roku mature .Twój podpisz jest ważny :)

aneta.krupa@buziaczek.pl    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam aneta.krupa@buziaczek.pl do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.