Petycja do Prezydenta Miasta Wałbrzycha w sprawie uruchomienia oświetlenia ulicznego w okresie nocnym

Wałbrzych dnia, 16.07.2020r.

Szanowny Pan

Roman Szełemej

Prezydent Miasta Wałbrzycha

Szanowny Panie Prezydencie,

Zwracamy się z uprzejmą prośbą o uruchomienie oświetlenia miejskiego ulic w okresie nocnym. W chwili obecnej latarnie w nocy są wyłączone. Brak oświetlenia ulic sprzyja nocnym libacjom, a także zagraża bezpieczeństwu mieszkańców miasta zarówno w kwestii ruchu drogowego ograniczając widoczność kierowcom, jak również pieszym wracającym lub idącym w tym czasie do pracy. Powyższy fakt powoduje również wzrost przestępczości w okresie nocnym spowodowanym brakiem oświetlenia oraz niebezpieczeństwo pojawienia się dzikiej zwierzyny w okolicach zabudowań miejskich. W związku z tym wyszliśmy z inicjatywą zebrania podpisów wśród mieszkańców miasta dotyczącą uruchomienia oświetlenia miejskiego w okresie nocnym. Wierzymy gorąco, że niniejsza inicjatywa nie pozostanie bez echa i uzmysłowi włodarzom miasta jakie zagrożenie dla mieszkańców niesie brak oświetlenia ulic. Jako mieszkańcy pragniemy czuć się bezpiecznie w naszym mieście, co gwarantował nam Pan ubiegając się o fotel Prezydenta Miasta, dla tego zwracamy się z prośbą o uruchomienie miejskiego oświetlenia w okresie nocnym. Pragniemy zaznaczyć, że zwiększy to bezpieczeństwo mieszkańców a tym samym zmniejszy przestępczość w naszym mieście.

Radosław Łosiński, Krystian Bartnikowski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Radosław Łosiński, Krystian Bartnikowski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.