Petycja o przywrócenie lotów na trasie Stavanger-Szczecin, Szczecin-Stavanger

Witam Państwa.

Zwracam się z prośbą do osób, którym zależy na przywrócenie polaczenia lotniczego WizzAir na trasie Stavanger-Szczecin, Szczecin-Stavanger.

Jest to moja pierwsza petycja i pragnę pomóc wielu setkom pasażerów korzystających z tego połączenia.

WizzAir bez podania przyczyny od początku roku 2021 z miesiąca na miesiąc anuluje połączenia. Region Rogoland jest stabilny pod względem zakażeń covid, również województwo Zachodniopomorskie jest bezpieczne. Tylko w mojej firmie zatrudnionych jest około 800 pracowników z Polski, z czego około 450 osób regularnie korzystało z tego połączenia a to tylko dane z jednej firmy w Stavanger.

Ludzie z regionu Rogoland podróżujący do Szczecina oraz Województwa Zachodniopomorskiego zostali wykluczeni i skazani na niewygodne połączenia z Gdańskiem lub Krakowem. Katowice również mają ten sam problem co Szczecin.

Proszę podpisz petycje o przywrócenie lotów Stavanger-Szczecin, Szczecin-Stavanger.

Moj cel to zebranie zebranie minimum 500 podpisów.

Petycję z podpisami prześlę do Wizzair, oraz będę informowała o postępie w sprawie.

Dziękuję za zaangażowanie.

Joanna Mikka

Podpisując, upoważniam Joanna Mikka do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.