Petycja o przywrocenie zlikwidowanego przejscia dla pieszych na ulicy Raclawickiej

DO ZARZĄDU POWIATU ŚWIDNICKIEGO

W DNIU 20 LISTOPADA ZLIKWIDOWANO PRZEJŚCIE DLA PIESZYCH NA UL.RACŁAWICKIEJ W POBLIŻU SKLEPÓW BIEDRONKA, CARREFOUR I MC DONALDA. PRZEJŚCIE TO ISTNIAŁO I BYŁO UŻYWANE PRZEZ MIESZKAŃCÓW ŚWIDNIKA OD WIELU LAT. JEST TO DOGODNA DROGA ŁĄCZĄCA OSIEDLA.

MY NIŻEJ PODPISANI DOMAGAMY SIĘ NIEZWŁOCZNEGO PRZYWRÓCENIA ZLIKWIDOWANEGO PRZEJŚCIA DLA PIESZYCH. JEDNOCZEŚNIE CHCEMY ZABEZPIECZENIA PRZEJŚCIA DODATKOWYM OZNAKOWANIEM LUB POPRZEZ ZASTOSOWANIE INNYCH ROZWIĄZAŃ USPOKOJENIA RUCHU. UWAŻAMY, ŻE ZA BŁĘDY KILKU KIEROWCÓW NIE MOŻNA KARAĆ TYSIĘCY MIESZKAŃCÓW OKOLICZNYCH OSIEDLI I CAŁEGO MIASTA. MIASTO MUSI BYĆ PRZYJAZNE DLA KIEROWCÓW, ALE RÓWNIEŻ PIESZYCH.

Świdnik Wspólna Sprawa    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Świdnik Wspólna Sprawa do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.