Petycja o zupełne zwolnienie z opłat czesnego na czas trwania pandemii COVID-19

Magnificencjo,

W związku z obecną sytuacją, która dotyczy trwającej epidemii COVID-19 uprzejmie zwracamy się o zwolnienie z opłat do zakończenia epidemii. Powodem naszej prośby jest całkowita lub znaczna utrata dochodów. Wielu z nas, Studentów, z dnia na dzień zamknęło prowadzone działalności lub otrzymało wypowiedzenie.

21 marca bieżącego roku na platformie ogłoszeń otrzymaliśmy pismo od Pani Prorektor z informacją o nauczaniu zdalnym. Pomimo chęci oraz gotowości do pracy nie możemy realizować programu nauczania, ponieważ większość z zajęć nie odbywa się. Zdajemy sobie sprawę z powagi sytuacji. Niestety niepełne nauczanie online znacznie różni się od zajęć prowadzonych w stacjonarnie. Część Studentów nie jest technicznie przygotowana, aby w pełni korzystać z takich zajęć. Nie wiemy jak długo potrwa obecna sytuacja, a brak zajęć praktycznych dodatkowo obniża jakość nauczania (na przykład zajęcia z Fizjoterapii i Masażu, Wizażu itd.).

W związku z powyższym prosimy o:

1. zupełne zwolnienie z opłat do czasu wznowienia zajęć na Uczelni
  2. rekompensatę dla Studentów, którzy uregulowali platność za semestr, niezależnie od wybranej opcji płatności

Bez środków do życia nie jesteśmy w stanie opłacać czesnego. Przeprowadziliśmy wewnętrzną dyskusję wśród Studentów, dzięki której dowiedzieliśmy się, że znaczna część będzie zmuszona zrezygnować ze studiów lub zawiesić swoją edukację.

Bardzo prosimy o pozytywne rozpatrzenie naszej prośby. Wiemy, jak ciężki jest to czas dla nas wszystkich. Chcemy nadal być Studentami Wyższej Szkoły Zdrowia.                Nie chcemy wybierać między nauką a utrzymaniem naszych dzieci, gospodarstw domowych i innych zobowiązań.

Z wyrazami szacunku,

Studenci Wyższej Szkoły Zdrowia

Składając podpis, uprawniam Diana do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.