Petycja w sprawie montażu progów zwalniających na ul. Radomskiej w Gliwicach-Brzezinka

My niżej podpisani, mieszkańcy ul. Radomskiej, uprzejmie prosimy o zamontowanie kilku progów zwalniających na całej długości ul. Radomskiej.

Ul. Radomska jest ulicą osiedlową, a fakt, że jest jedną z najdłuższych powoduje, że kierowcy nią jeżdżący nie respektują przepisu o ograniczeniu prędkości w zabudowie i rozpędzają się na niej. Fakt ten powoduje, że istnieje na niej potencjalne zagrożenie potrącenia pieszych, którzy traktują ją jako zwyczajowe miejsce spacerów z dziećmi i psami lub do jazdy na rowerach. Mieszkańcy pragnęliby aby ulica była bezpieczna i spokojna, a poruszające się na niej pojazdy nie przekraczały permanentnie szybkości. Jak wiadomo zapewnić to może tylko montaż progów zwalniający.

Bardzo prosimy o szybkie i pozytywne rozpatrzenie naszej prośby.

Piotr Patyna, Marcin Nowak    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Piotr Patyna, Marcin Nowak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.