Petycja w sprawie nieprzenoszenia nauczyciela

Szanowni Państwo,

zwracamy się do Państwa z prośbą o uchylenie decyzji odnośnie przenoszenia Pani Ewy Związko do innej grupy przedszkolnej. Decyzja ta została podjęte w trybie nagłym, bez jej konsultacji z rodzicami.

Każdy nauczyciel pełni w naszym życiu jakąś rolę. Jedni ważniejszą, drudzy mniej istotną. Jednym z nauczycieli, który jest dla Naszych dzieci bardzo cenny, jest Pani Ewa Związko.

Pani Ewa to pedagog pełny zapału, który tworzy wspaniałą atmosferę w przedszkolu pełną radości oraz wspólnych zabaw. Z upływem czasu nasze dzieci się bardzo do Pani Ewy przywiązały i nie wyobrażają sobie przedszkola bez ulubionej cioci. Między dziećmi, a Panią Ewą powstała więź – przywiązanie i przyzwyczajenie do siebie. Zmiana Pani oraz zmiana grupy jest dla maluchów ogromnym przeżyciem. Z naszego punktu widzenia Pani Ewa to dobry pedagog, cierpliwy oraz empatyczny, który z zaangażowaniem i widocznymi rezultatami pracuje na swoim stanowisku. Życzymy sobie aby Pani Ewa nadal się opiewała naszymi dziećmi.

My, niżej podpisani rodzice naszych przedszkolaków prosimy i pozytywne rozpatrzenie naszej petycji.

Podpisując, upoważniam Rodzice do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.