Petycja w sprawie przedłużenia umowy najmu dla CRK

Wiceprezydent Wrocławia

Wojciech Adamski

Do wiadomości:

Dyrektor Zarządu Zasobu Komunalnego

Piotr Paś

Panie Prezydencie

Zwracamy się z prośbą o przedłożenie Stowarzyszeniu na rzecz Reanimacji Kultury Alternatywnej, które od 11 lat prowadzi na wrocławskim Nadodrzu Centrum Reanimacji Kultury, umowy o bezczynszowym najmie budynków przy ulicy Jagiellończyka 10c i d na okres 20 lat.

Stowarzyszenie nie korzystając z publicznych pieniędzy stworzyło w przedmiotowych budynkach, które przed 2001 rokiem niszczały puste, unikalne centrum kulturalne i społeczne integrujące różne środowiska współistniejące na wrocławskim Nadodrzu. Potwierdzeniem osiągnięć CRK jest m.in. nagroda Szczyty Kultury dla najlepszych dolnośląskich animatorów kultury 2009 roku, czy współpraca z takimi instytucjami jak Biuro Wystaw Artystycznych Awangarda i Festiwal Wrocław Podwodny.

Z Poważaniem

Składając podpis, uprawniam do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.