PETYCJA W sprawie przeniesienia pomnika ofiar katastrofy smoleńskiej

Na podstawie art. 63 Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej oraz art. 2 ustawy z dnia 11 lipca 2014r. o petycjach, działając w interesie publicznym aktywista Michał Wojciechowski – POLSKA PONAD PODZIAŁAMI składa niniejszą petycję z żądaniem podjęcia niezbędnych kroków do przeniesienia pomnika ofiar katastrofy smoleńskiej z placu Piłsudskiego w Warszawie pod adres ul. Mickiewicza 49 w Warszawie na prywatną posesję Pana Prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Skoro obywatele nie mają swobodnego dostępu do pomnika podczas uroczystości ani nie mogą wyrażać czynnie swojego żalu poprzez składanie wieńców które są rabowane przez wojsko żądam w imieniu Polaków natychmiastowego przeniesienia pomnika.

206521409_189649489832952_1903824629246794730_n.jpg

Michał Wojciechowski    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Michał Wojciechowski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.