Petycja w sprawie przywrócenia naszego Nauczyciela Marka Malika do pracy w SP28 Wodzisław Śląski

W dniu 27 maja b.r. nasz nauczyciel, trener i przyjaciel, Pan Marek Malik otrzymał wypowiedzenie umowy o pracę w szkole, w której przepracował 32 lata, całe swoje zawodowe życie.
Wybitny nauczyciel, znakomity trener, cudowny pedagog, , osoba z ogromną empatią i o wielkim sercu…
Na swoim koncie ma ogrom sukcesów sportowych w koszykówce chłopców i dziewcząt, których dokonał wraz ze swoimi wychowankami, rozsławiając szkołę i nasze miasto Wodzisław Śląski.
Razem z nim, jego podopieczni wywalczyli:
4 razy awans do Finałów Mistrzostw Polski Szkół Podstawowych i 14 razy awansowali do Finałów Igrzysk Młodzieży Szkolnej Województwa Śląskiego w koszykówce szkół podstawowych dziewcząt i chłopców, zdobywając 7 razy złoty medal, 4 razy srebrny i 2 razy brązowy medal w Finałach Igrzysk Młodzieży Szkolnej Województwa Śląskiego.

Pan Marek otrzymał również bardzo dużo nagród i wyróżnień za swoją pracę w oświacie. Są to m.in. Medal Komisji Edukacji Narodowej z rekomendacji Śląskiego Szkolnego Związku Sportowego 2013, Nagroda Ministra Edukacji Narodowej 2001, Brązowy Krzyż Zasługi 2010, Złota Honorowa Odznaka Polskiego Związku Koszykówki 2007, coroczne listy gratulacyjne Prezydenta Miasta i Starosty Powiatowego, ocenę pracy nauczyciela: wyróżniająca z dnia 12 czerwca 2017 i wiele innych.

Decyzja o rozwiązaniu z nim umowy o pracę, 2,5 roku przed możliwością przejścia na emeryturę pomostową, spowodowała w nas oburzenie, złość i bezradność.
Ale to On, nasz Trener, uczył nas, że nie można się poddawać, że trzeba walczyć do samego końca.
Dlatego my się nie poddamy i będziemy walczyć.
Będziemy walczyć o Niego – gdyż tak trzeba , bo tak jest słusznie!

Dlatego my, niżej podpisani oczekujemy podjęcia decyzji w sprawie przywrócenia naszego nauczyciela na stanowisko pracy w szkole, w której pracował do tej pory i doskonale realizował się w pracy.

Klaudia Szymanowska , Marcin Sawicki (osoby fiyczne)    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Klaudia Szymanowska , Marcin Sawicki (osoby fiyczne) do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.