Petycja ws. NIE przyjmowania nielegalnych imigratów do Polski!

Warszawa, 11 listopada 2015 roku

Szanowni:

Pan Prezydent RP
Pani Prezes Rady Ministrów RP

Szanowny Panie Prezydencie oraz Pani Premier!

Zaprzysiężenie nowego Rządu to wydarzenie, z którym wielu Polaków wiąże wielkie nadzieje, jest to również ogromny ciężar i obowiązek jakie na swoje barki bierze partia przejmująca schedę po V kolumnie niemieckiej, czyli koalicji PO-PSL. Partia Prawo i Sprawiedliwość staje w obliczu niezliczonej ilości węzłów gordyjskich będących pozostałością rządów Donalda Tuska i Ewy Kopacz. Jednym z najistotniejszych i największym z problemów, który spędza Polakom sen z powiek jest kwestia uchodźców i przyjmowania narzuconych ich kwot, które musimy przyjąć w ramach dyktatu Unii Europejskiej.

Polska i Polacy mówią w tej kwestii tym samym głosem, który nie tak dawno wyraził w Sejmie Prezes partii przejmującej władzę - Jarosław Kaczyński. W czasach kiedy w Polsce w zastraszającym tempie wzrasta liczba osób ubogich bądź bezdomnych, około 2 milionów Polaków nie ma pracy, a kolejne 2,5 mln musiało wyemigrować za przysłowiowym chlebem, Polacy pozbawieni są kompleksowej opieki medycznej, dziesiątki tysięcy repatriantów bezskutecznie czeka na powrót do Ojczyzny, a dziura budżetowa przypomina tą kosmiczną czarną dziurę przyjmowanie imigrantów jest równoznaczne z policzkiem wymierzonym Narodowi polskiemu. My Polacy oraz Nasz kraj Polska mamy już dosyć milczącego przyjmowania tych policzków co wyraziliśmy niejednokrotnie w tym roku przy urnach odsuwając od władzy niektórych polityków czy partie, inne zaś wyrzucając na "śmietnik historii". Wierzymy, że wybór jakiego dokonało społeczeństwo polskie jest wyborem słusznym, a decyzje Prezydenta, partii rządzącej wraz z jej Prezesem oraz Pani Premier pozwolą wepchnąć niejako Polskę na właściwe tory i odzyskać należną Nam pozycję w Europie i na świecie. Nie chcemy w Polsce zagrożeń, które niesie ze sobą bezmyślne przyjmowanie uchodźców, a o których to zagrożeniach słyszymy codziennie w mediach. Polski nie stać na utrzymywanie obcych Nam kulturowo i wrogo nastawionych rzesz ludzi. Polska ma obowiązek w pierwszej kolejności dbania o własnych obywateli.

My Polacy apelujemy o NIEPRZYJMOWANIE uchodźców do Naszego kraju i nieakceptowanie ustaleń dotyczących przyjmowania kolejnych kwot imigrantów zaakceptowanych przez ustępującą władzę, na której czele stała Ewa Kopacz pokornie wykonująca rozkazy Donalda Tuska i Unii Europejskiej.

Dzień w którym powstaje ta petycja nie jest przypadkowy. 11 listopada to jedno z największych jeśli nie największe Święto Narodowe, będące rocznicą odzyskania niepodległości przed Nasz kochany kraj. Polska w ostatnich latach straciła w wyniku rządów wspomnianej już partii suwerenność i została rzucona na kolana w poddańczym geście wobec Zachodu. Polacy pragną, aby Polska z tych kolan wstała! Pierwszym z podstawowych kroków w tym kierunku będzie głośny sprzeciw wobec szantażu do jakiego posunęła się w ostatnich miesiącach Unia Europejska wobec Polski. Polska nie kolonizowała, nie wywoływała wojen i wreszcie to nie Polska zapraszała do siebie imigrantów, więc to nie Polska powinna ponosić tego konsekwencje. Nasz kraj może co najwyżej w ramach solidarności europejskiej podzielić się z resztą państw Wspólnoty prawie pół milionową rzeszą imigrantów z Ukrainy, którzy znaleźli schronienie w granichach Naszego kraju.

Ufamy, że wielokrotne zapewnienia Beaty Szydło wygłaszane w ramach kampanii wyborczej o realnym zwiększeniu wpływu inicjatyw obywatelskich na losy Naszej Ojczyzny nie były pustymi obietnicami. Wierzymy, że pierwszy raz od wielu lat Nasza inicjatywa nie przejdzie bez echa i nie trafi do kosza.

Jeszcze raz gorąco apelujemy o NIEPRZYJMOWANIE imigrantów do Naszego kraju oraz nieakceptowanie postanowień ustępującego rządu i regulacji, które usilnie chce Nam w tym temacie narzucić Unia Europejska. Składamy na Wasze ręce tą petycję licząc na pozytywny jej oddźwięk.

Z wyrazami szacunku i nadzieją na zmiany

Obywatele Rzeczpospolitej Polskiej.

Maciej Mikołajczyk    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Maciej Mikołajczyk do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.