Poparcie wniosku o natychmiastowe zwolnienie z aresztu Wojtka Olszańskiego, Marcina Osadowskiego, Piotra Rybaka

W ocenie Partii Politycznej Przebudzeni Konsumenci brak było przesłanek zastosowania tymczasowego aresztowania wobec Wojtka Olszańskiego, Marcina Osadowskiego i Piotra Rybaka ze wględu na możliwość matactwa lub ukrywanoia się podejrzanych o popełnienie zarzucanych im czynów określonych w art 256 i 257 k.k.

Zostały naruszone przesłanki określone w Europejskiej Konwencji Praw Człowieka.

Domagamy się niezwłocznego wydania postanowienia o uchyleniu aresztu.

Stoimy na stanowisku, że jest to aresztowanie strikte polityczne.

Zwracamy sie do Ciebie z prośbą o poarcie naszej petycji którą dnia 30.11.2021 roku zostanie przekazana do Sądu Okręgowego w Kaliszu oraz Ministra Sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro wraz z zebranymi podpisami osób popierających.

Liczymy na Twoje poparcie naszej inicjatywy.

Marcin Bustowski

Prezes Partii Przebudzeni Konsumenci

logo-przebudzeni-konsumenci3.png

Pobierz petycję

Podpisując, upoważniam Marcin Bustowski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.