PROŚBA O ODZNACZENIE DLA BOHATERSKIEJ POLSKIEJ HIMALAISTKI - DOBROSŁAWY MIODOWICZ-WOLF

Zwracam się z uprzejmą prośbą do wszystkich ludzi dobrej woli, w tym do środowisk alpinistycznych o poparcie mojej inicjatywy odznaczenia zmarłej tragicznie  w dniu 16 sierpnia 1986 roku, na zboczach K2 w Karakorum , polskiej himalaistki - Dobrosławy Miodowicz-Wolf, za jej godną najwyższego uznania postawę w czasie ataku szczytowego na K2.

Treść mojego wniosku:

Pismo_do_Ministra_Sportu_i_Turystyki.jpg

Wniosek mój poparło Katolickie Stowarzyszenie Dziennikarzy pismem następującej treści:

Pismo_popierające_z_Katolickiego_Stowarzyszenia_Dziennikarzy2.jpg

O Dobrosławie Miodowicz-Wolf i jej tragicznej śmierci powstał film dokumentalny "Za cenę zycia" autorstwa znanej dokumentalistki, filmowca TVP, reżyser i himalaistki -  Anny Teresy Pietraszek.

Film ten był wielokrotnie nagradzany poza granicami Polski, emitowany również w TVP. Zapraszam serdecznie, do jego oglądnięcia.

PASK_BŁONY_FILMOWEJ1.jpgLink do filmu:  https://www.youtube.com/watch?v=Owpf0p8OHAE

PROSZĘ UPRZEJMIE O PAMIĘĆ O DOBROSŁAWIE MIODOWICZ-WOLF "MRÓWCE" I PODPISYWANIE MOJEJ PETYCJI.

z poważaniem

Wojciech Serafin

PODPIS_-_PO_PRAWEJ_STRONIE2.jpg

WOJCIECH SERAFIN - e-mail: wojciech.serafin@interia.pl , tel. 697 109 975    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.