Prosimy o autobus linii nocnej na trasie Warszawa - Sulejówek

Do Burmistrza i Rady Miasta Sulejówek
Zwracamy się z prośbą o podjęcie działań w celu umożliwienia mieszkańcom Sulejówka korzystania z linii nocnej, która będzie kursowała do naszego miasta z Warszawy, między godziną 24.00 a 4.00. Chcemy umożliwić skorzystanie z komunikacji publicznej m.in. osobom, które wracają z pracy lub jadą do pracy na wcześniejszą zmianę.
Biorąc pod uwagę konieczność racjonalnego wydawanie publicznych pieniędzy wnioskujemy o wprowadzenie takiego rozwiązania na trzy miesiące, w celu oceny poziomu efektywności nakładów do liczby osób korzystających z takiego rozwiązania. Okres trzech miesięcy pozwoli również dotrzeć z informacją o nowych rozwiązaniach komunikacyjnych do większości mieszkańców Sulejówka.

Podpisując, upoważniam Jarosław do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.