Przywrócenie dr n med Małgorzata Kosińska-Urbańska na stanowisko kierownika oddziału

Gorzów Wlkp., 08.01.2020r.,

Szanowny Zarząd

Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp., sp. z o.o.

Dekerta 1

66-400 Gorzów Wlkp.

My, podpisani pod ową petycją zwracamy się z uprzejmą prośbą o przywrócenie dr n med Małgorzaty Kosińska-Urbańska na stanowisko Ordynatora oddziału dziecięcego z pododdziałem neurologii dziecięcej. Decyzję o napisaniu tej petycji podjęliśmy po informacji o nagłym zwolnieniu ówczesnej ordynator z funkcji ordynatora.

Jesteśmy zdania, że w dobie braku specjalistów należy dbać o takich ludzi jakimi są miedzy innymi Sz. P. dr n med Małgorzata Kosińska-Urbańska. Dotychczasowa praca i wysiłek włożony w podległy sobie oddział przy zmianach kadrowych przeprowadzonych przez zarząd szpitala z końcem 2019 roku został zniweczony a co za tym idzie istnieje, ogromne ryzyko, że utracimy jednego z nielicznych specjalistów pediatrii i diabetologii w pólnocy województwa lubuskiego. Oczekujemy od naszego szpitala wojewódzkiego zmiany na lepsze dla naszych dzieci. Zmiana kadrowa na tak ważnym stanowisku w taki sposób budzi nasze zastrzeżenia i ogromny nie pokój o przyszłość naszych dzieci.

Jako rodzice nie wyobrażamy sobie jeżdzić ponad 100 km na konsultację diabetologiczną do Szczecina, Zielonej Góry lub Poznania. Zwyczajnie wielu z nas na to nie stać.

Dzięki wprowadzeniu postulowanych zmian uda się z pewnością zatrzymać najwyższej klasy specjalistę w zasobach szpitala. Ponadto wielu rodziców nie będzie musiało organizować wycieczek do specjalistów do innych miast.

Prosimy o przychylne rozpatrzenie naszej prośby.

Z poważaniem Gorzowianie, rodzice, lubuszanie

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Więcej informacji w tej bulwersującej sprawie tutaj w TVP3:

Jeżeli masz zastrzeżenia lub chcesz rozszerzyć petycję skontaktuj się z jej autorem: philiphser(małpa)gmail.com

Składając podpis, uprawniam Piotr do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.